
Martuška 123 | Rýchla obrátená jablková roláda
Jednoduchá rolada ktorá sa určite vydarí i začínajúcim gazdinkám s dobre ochutenou jablkovou náplňou.
Ingrediencie
3 | kusy | vajce |
120 | gramov | kryštálový cukor |
120 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
5 | kusy | jablká očistené |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
Postup
Jablká očistíme a nastrúhame. Dobre premiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom.
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej hmoty a potom už len vareškou zamiešame do nich múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Na plech položíme papier na pečenie a vymastíme ho. Na to uložíme jablká a na jablká nalejeme cesto. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
Upečenú roládu obrátime, stiahneme z nej papier a ešte teplú stočíme na roládu pomocou papiera na pečenie. Necháme ju úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.