evicka | Hokkaido roláda
Šťavnatá roláda vďaka Hokkaido s mascarpone krémom.
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 3 | kusy | vajce |
| 60 | gramov | hladká múka |
| 3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 3 | polievkové lyžice | hookkaido pyré |
| 1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
| 1 | čajová lyžička | škorica |
| 1 | štipka | soľ |
| Plnka: | ||
| 70 | gramov | maslo |
| 180 | gramov | mascarpone |
| 2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Postup
Pyré: Deň vopred som malú hokkaido tekvicu nakrájala na hrubšie pásy, pokvapkala olejom, dala na papier na pečenie a upiekla pri 200 st. asi 15 minút.
Tekvicu netreba ochucovať. Vychladnutú upečenú tekvicu som rozmixovala. Rozmixoval som toľko, koľko som potrebovala, ostatné som zjedla:))
Pyré môžete skladovať pár dní v chladničke, nie je to žiadny problém. Keď ho neochutíte, tak ho môžete potom pridať aj do koláča aj do zemiakového pyré alebo do prívarku.
Roláda: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme hokkaido pyré a jemne vareškou zapracujeme. Nakoniec prisypeme múku s ostatnými surovinami.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 180 st. pečieme asi 10 minút.
Po upečení ešte horúcu roládu spolu s papierom na pečenie vyklopíme na vlhkú utierku a zrolujeme z kratšej strany cesta.
Necháme vychladnúť, potom ju roztočíme a dáme dole papier na pečenie, ide to veľmi ľahko.
Plnka: Maslo vyšľaháme s cukrom (2-3 polievkové lyžice podľa chuti) a po lyžiciach pridávame mascarpone.
Roládu rozvinieme, naplníme a znova stočíme. Povrch môžeme potrieť zvyšnou plnkou a ozdobiť sekanými orechmi Dáme do chladničky dobre zatuhnúť.
evicka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.