
Šťavnatá roláda vďaka Hokkaido s mascarpone krémom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
60 | gramov | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | hookkaido pyré |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | štipka | soľ |
Plnka: | ||
70 | gramov | maslo |
180 | gramov | mascarpone |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Postup
Pyré:
Deň vopred som malú Hokkaido tekvicu nakrájala na hrubšie pásy, pokvapkala olejom dala na papier na pečenie a upiekla pri 200 st.C asi 15 minút.Tekvicu netreba ochucovať.Vychladnutú upečenú tekvicu som rozmixovala...toľko koľko som potrebovala( zbytok som zjedla ).
Roláda:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme hokkaido pyré a jemne vareškou zapracujeme. Nakoniec prisypeme múku s ostatnými surovinami. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 180 st.C pečieme asi 10 minút. Po upečení ešte horúcu roládu spolu s papierom na pečenie vyklopíme na vlhkú utierku a zrolujeme z kratšej strany cesta. Necháme vychladnúť ,potom ju roztočíme a dáme dole papier na pečenie..ide to veľmi ľahko.
Plnka:
Maslo vyšľaháme s cukrom (2-3 polievkové lyžice podľa chuti), a po lyžiciach pridávame mascarpone .
Roládu naplníme a znova stočíme. Povrch môžeme potrieť zvyšnou plnkou a ozdobiť sekanými orechami Dáme do chladničky dobre zatuhnúť.
Recept je na menší plech 25x35.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.