reklama

Hokkaido roláda

Pridal/a evicka dňa 19. 10. 2021 - 11:33 - Recepty evicka
Hokkaido roláda, Recepty na zákusky, evicka

evicka | Hokkaido roláda


reklama

Šťavnatá roláda vďaka Hokkaido s mascarpone krémom.

Ingrediencie

Cesto:
3 kusy vajce
60 gramov hladká múka
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice hookkaido pyré
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 čajová lyžička škorica
1 štipka soľ
Plnka:
70 gramov maslo
180 gramov mascarpone
2 polievkové lyžice práškový cukor

Postup

Pyré: Deň vopred som malú hokkaido tekvicu nakrájala na hrubšie pásy, pokvapkala olejom, dala na papier na pečenie a upiekla pri 200 st. asi 15 minút.

Tekvicu netreba ochucovať. Vychladnutú upečenú tekvicu som rozmixovala. Rozmixoval som toľko, koľko som potrebovala, ostatné som zjedla:)) 

Pyré môžete skladovať pár dní v chladničke, nie je to žiadny problém. Keď ho neochutíte, tak ho môžete potom pridať aj do koláča aj do zemiakového pyré alebo do prívarku.

Roláda: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme hokkaido pyré a jemne vareškou zapracujeme. Nakoniec prisypeme múku s ostatnými surovinami. 

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 180 st. pečieme asi 10 minút. 

Po upečení ešte horúcu roládu spolu s papierom na pečenie vyklopíme na vlhkú utierku a zrolujeme z kratšej strany cesta. 

Necháme vychladnúť, potom ju roztočíme a dáme dole papier na pečenie, ide to veľmi ľahko.

Plnka: Maslo vyšľaháme s cukrom (2-3 polievkové lyžice podľa chuti) a po lyžiciach pridávame mascarpone.

Roládu rozvinieme, naplníme a znova stočíme. Povrch môžeme potrieť zvyšnou plnkou a ozdobiť sekanými orechmi Dáme do chladničky dobre zatuhnúť.

Doplňujúce obrázky
Hokkaido roláda, Recepty na zákusky, evicka, 1

evicka

Výnos
1 roláda na plech 25x35 cm
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jesenné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama