reklama

Francúzsky karamelový krémeš

Pridal/a Oľga Birošová dňa 05. 03. 2021 - 17:02 - Recepty Oľga Birošová
Francúzsky karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová

reklama

Pre tých, ktorý majú rady krémeše, zákusok vhodný na oslavy alebo len tak pre radosť. 

Ingrediencie
400 gramov lístkové cesto
Plnka 1:
700 millilitrov mlieko
2 balíky vanilkový puding
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov maslo
Plnka 2:
300 millilitrov kyslá smotana
1 balík Smeta-fix
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

Pripravíme si karamelovy krém, odoberieme 200 ml mlieka rozmiešame pudingové prášky. Do hrnca dáme cukor, skaramelizujeme a zalejeme zvyškom mlieka. Miešame kým sa karamel nerozpustí.

Vlejeme pudingové prášky, uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame do hladka spojíme s vychladnutým pudingom.

Rozmrazené lístkové cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme preložíme na plech, popicháme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nezdúvalo.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút do zlatista. Upečieme dva korpusy na jeden korpus rovnomerne rozotrieme plnku.

Smotanu a šľahanie vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix došľaháme do tuha nanesieme na karamelovú plnku.

Preložíme druhý korpus zľahka pritlačíme dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme čokoládovú polevu ktorou polejeme hotový zákusok opäť dáme do chladničky stuhnúť, dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Francúzsky karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 1
Francúzsky karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 2
Francúzsky karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 3
Francúzsky karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 4
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama