
Kamila | Fantastický slivkový koláč s pudingovým krémom
Recept s fotopostuom na slivkový koláč aký možno ešte nepoznáte. Skúšala som niečo iné, inšpirované podobným receptom. Výsledok milo prekvapil. Robila som ho na menšom plechu, ale recept pridávam na tradičný veľký plech.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
180 | gramov | trstinový cukor |
250 | gramov | polohrubá múka |
125 | millilitrov | olej |
125 | millilitrov | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
750 | gramov | slivky |
Náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
60 | gramov | maslo |
Slivky umyjeme, rozpolíme, zbavíme kôstok a rovnomerne tesne k sebe rozložíme n plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme vymastili maslom a vysypali trstinovým cukrom.
Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme olej a už len na nižších otáčkach na striedačku teplú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto rozotrieme na slivky rozložené na plechu a pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, skontrolujeme korpus špajdľou.
Necháme vychladnúť a vychladnutý otočíme na druhý plech tak, aby sme mali slivky navrchu. Dáme dole papier na pečenie.
Pudingová náplň: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho zamiešame maslo, a po jeho vymiešaní pridáme kyslú smotanu. Rozmiešame.
Ešte teplú hmotu rozotrieme na slivky. Necháme vychladnúť a ešte aspoň hodinu-dve stuhnúť v chladničke. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, vyzerá super lákavo










