Doboška

Popis

Lahodná doboška len z dvoch vajíčok

Doboška - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

75dekagramyhladka múka špecial
25dekagramypraskový cukor
1kusprášok do pečiva
2kusyvajcia
125gramovpalmarín
2 1⁄2decilitremlieko
1literMlieko (krém)
3kusyZlatý klas( krém)
1kusVanilínový cukor ( krém)
12dekagramyKryštálový cukor( krém)
1 1⁄2kusPalmarin( krém)
125gramovmaslo(krém)
100gramovČokoláda na varenie(krém)
2polievkové lyžicePráškový cukor ( krém)
1čajová lyžičkaRum ( krém)
150gramovČokoláda na varenie ( glazúra)
Trocha oleja( glazúra)

Inštrukcie

Všetko suroviny na cesto spolu zhnetieme a cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú vyvaľkáme na pomúčenej ploche a na valčeku prenesieme na obrátený a pomúčený plech. 
Pečieme zásadne na opačnej strane plechu. Pozor, cesto má byť svetlé. Pečieme krátko, aby neprihorelo. 
Takto si pripravíme 5 piškót a nasleduje prípravya krémovej plnky. 
Krém - z mlieka, zlatých klasov, 12dkg kryštálového cukru a 1 vanilínového cukru uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť za občasného miešania. 

V osobitnej nádobe vymiešame palmarin a maslo s práškovým cukrom , pridáme rum a čokoládu roztopenú na pare. 
K tejto hmote pridáme vychladnutý puding a dobre spolu vymiešame.

Na stranu si odložíme 2 pl krému, ktorý natrieme na vrchnú piškótu pod čokoládovú polevu. Zvyšok krému rozdelíme na 4 časti a ide sa plniť. 
Hotovú dobošku ešte polejeme glazúrou a dáme do chladničky stuhnúť aby nám zmäkla. 
Dá to síce trošku práce upiecť túto dobrotu,no námaha stojí za to 

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.