reklama

Čokoládovo-jahodové potesenie

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 20. 03. 2021 - 15:37 - Recepty Sandra Hvilová
Čokoládovo-jahodové potesenie, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Zákusok s kúskami čokolády v piškóte s čokoládovým krémom a kúskami jahôd. 

Ingrediencie
2 kusy vajce
125 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
60 gramov mlieko
60 gramov olej
150 gramov polohrubá múka
  balík prášok do pečiva
100 gramov čokoláda
200 gramov smotana na šľahanie
500 gramov mascarpone
1 balík jahody
Dokončenie:
50 gramov čokoláda
Postup

Piskota: vajce, cukor spolu vyslahame do peny pridame olej,mlieko, PDP muku a poriadne premiesame. Nakoniec pridame 50g nastruhanej cokolady a premiesame. Pecieme na 175st.

Krem: roztopenu čokoládu, sl.smotanu a mascarpone spolu vyslahame. 
Na vychladnutu piskotu natrieme polovicu krému, poukladame nakrájané jahody na cely povrch krému a natrieme druhu polovicu krému. Na vrch dáme  nastruhanu čokoládu a ľubovoľne podľa fantázie dozdobime. 

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama