Sacherova torta

Popis

Čokoládový zázrak s marhuľovým džemom ktorý bude určite každému chutiť.

Sacherova torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

125gramovmaslo
125gramovcukor práškový
5kusyvajcia
150gramovhorká čokoláda
50gramovmuka hladka
 štipkasoľ
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
50gramovškrobová múčka
50gramovmleté mandle
1⁄2kusvanilkový struk
200gramovhorká čokoláda alebo poleva
200gramovmarhuľový džem
  maslo na vytretie formy
  piškotová strúhanka na vysypanie formy

Inštrukcie

 POSTUP

1. Rozpustíme čokoládu spolu s maslom. Na penu ušľaháme žĺtky s cukrom. Urobíme tuhý sneh z bielkov a soli. Zmiešame múku, prášok do pečiva a škrobovú múčku, pomleté mandle a dreň z vanilkového struku. Spolu so snehom ju zľahka vmiešame do čokoládovo-maslovej hmoty.

2. Vyhrejeme rúru na 180°C. Maslom potrieme formu a vysypeme ju piškótovou strúhankou. Formu naplníme cestom a budeme piecť ma dolnej priečke približne 45 minút. Necháme tortu ešte 15 minút vo vypnutej rúre.

3. Zahrejeme marmeládu, ktorú stále miešame, potom ju prepasírujeme cez sitko a potrieme ňou tortu. Polevu rozpustíme a rozotrieme ju na tortu.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamrecept vyzerá dobreÁno

so Sacherkou sme sa posledne dusili v Dudinciach aj s ToničkouSrdceSrdceSrdceSrdceSrdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.