Popis
Čokoládový zázrak s marhuľovým džemom ktorý bude určite každému chutiť.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
125 | gramov | maslo |
125 | gramov | cukor práškový |
5 | kusy | vajcia |
150 | gramov | horká čokoláda |
50 | gramov | muka hladka |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
50 | gramov | škrobová múčka |
50 | gramov | mleté mandle |
1⁄2 | kus | vanilkový struk |
200 | gramov | horká čokoláda alebo poleva |
200 | gramov | marhuľový džem |
maslo na vytretie formy | ||
piškotová strúhanka na vysypanie formy |
Inštrukcie
POSTUP
1. Rozpustíme čokoládu spolu s maslom. Na penu ušľaháme žĺtky s cukrom. Urobíme tuhý sneh z bielkov a soli. Zmiešame múku, prášok do pečiva a škrobovú múčku, pomleté mandle a dreň z vanilkového struku. Spolu so snehom ju zľahka vmiešame do čokoládovo-maslovej hmoty.
2. Vyhrejeme rúru na 180°C. Maslom potrieme formu a vysypeme ju piškótovou strúhankou. Formu naplníme cestom a budeme piecť ma dolnej priečke približne 45 minút. Necháme tortu ešte 15 minút vo vypnutej rúre.
3. Zahrejeme marmeládu, ktorú stále miešame, potom ju prepasírujeme cez sitko a potrieme ňou tortu. Polevu rozpustíme a rozotrieme ju na tortu.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 1494x
Komentáre
so Sacherkou sme sa posledne dusili v Dudinciach aj s Toničkou



