Orechovo karamelová torta

Popis

Tortička chutí vynikajúco:))

Orechovo karamelová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
2 hod, 5 minút

Ingrediencie

3 korpusy po 3 vajcia
9kusyvajce
9polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
9polievkové lyžicepolohruba muka
9polievkové lyžicevlašské mleté orechy
3polievkové lyžicevoda
6čajové lyžičkyrastlinný olej
3čajové lyžičkyprášok do pečiva
3čajové lyžičkyvanilkový cukor
plnka
600gramovkaramelové salko
450gramovmaslo
  ríbezľový džem (na potretie korpusov) v
  vlašské mleté orechy (na posypanie bokov)
POLEVA
100gramovvarova cokolada
30gramovmaslo, cera
1čajová lyžičkarastlinný olej

Inštrukcie

Cesto: z uvedeného množstva surovín si upečieme tri korpusy. V suchej nádobe vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom 3 bielky so štipkou soli na hustú penu, postupne zašľaháme 3 lyžice cukru, 1 čajovú lyžičku vanilkový cukor, po jednom žĺtky, 1 lyžicu vlažnej vody a 2 čajové lyžičky oleja. Nakoniec jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a 3 lyžice mletých orechy. Takým istým spôsobom upečieme ďalšie dva korpusy.

Upečieme v tortovej forme, spodok vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme olejom a posypeme múkou. Rozotrieme cesto a upečieme. Forma priemer 24 cm. Teplota 180°C cca 15 minút. Údaje sú orientačné. Správnosť vyskúšame špáradlom. Vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme z korpusov šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení. Je to preto, aby sa plnka neodlepila.

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po častiach karamelové salko rovnakej teploty a vyšľaháme na hladký krém. Plnku si rozdelíme na 3 časti, jednu necháme väčšiu časť na potretie celej torty a na zdobenie.

Poleva: vo vodnom kúpeli za stáleho miešania v miske rozpustíme na kocky polámanú čokoládu, maslo, nakoniec pridáme olej.

Ukladáme nasledovne: korpus, potrieme horúcim ríbezľovým džemom, jedna časť plnky, korpus, džem, druhá časť plnky a tretí korpus. Jemne pritlačíme. Prípadné nezrovnalosti upravíme nožom. Celú tortu potrieme tenkou vrstvou plnky. Boky posypeme mletými orechami a povrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Odložíme do chladu a podávame.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (8 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.