Recept s foto postupom na ozaj božskú čokoládovú tortu bez múky, s jahodami a čokoládovou penou.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor (klasický) |
4 | polievkové lyžice | kakao (môžete pridať 1PL múky) |
Čokoládová pena: | ||
360 | mililitrov | šľahačková smotana (2x180ml, al emôže aj 250 ml +180ml) |
150 | gramov | horká čokoláda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
5 | polievkové lyžice | voda horúca |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého sneho, krátko primiešame žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiate kakao. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (moja mala priemer 20cm, môže aj 24cm) a pečieme pri teplote cca 160°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Tým, že je korpus bez múky, po upečení trochu spadne.
Čokoládová pena:
Cca 80ml smotany zohrejeme a v horúcej roztopíme čokoládu. Kakao rozmiešame v horúcej vode. Obe hmoty spojíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom. Trochu šľahačky pridáme k čokoládovej hmote, rozmiešame a všetko spolu zľahka spojíme.
Dokončenie:
Vychladený korpus zarovnáme. Natrieme naň tenkú vrstvou čokoládovej hmoty a na ňu rozložíme umyté a osušené jahody, buď celé, alebo polovičky ... Okolo korpusu priložíme bočný rám formy, alebo ráfik a na jahody rozotrieme čokoládovú hmotu. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.












Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 45818x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (5)