
Kamila | Čokoládovo-jahodová torta bez múky
Recept s fotopostupom na ozaj božskú čokoládovú tortu bez múky, s jahodami a čokoládovou penou.
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
Čokoládová pena: | ||
360 | millilitrov | šľahačková smotana |
150 | gramov | horká čokoláda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
5 | polievkové lyžice | voda horúca |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko primiešame žĺtky a už len ručne zľahka primiešame preosiate kakao. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 20 cm) a pečieme pri teplote cca 160°C cca 50 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Tým, že je korpus bez múky, po upečení trochu spadne.
Čokoládová pena: Cca 80 ml smotany zohrejeme a v horúcej roztopíme čokoládu. Kakao rozmiešame v horúcej vode. Obe hmoty spojíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom. Trochu šľahačky pridáme k čokoládovej hmote, rozmiešame a všetko spolu zľahka spojíme.
Dokončenie: Vychladený korpus zarovnáme. Natrieme naň tenkú vrstvou čokoládovej hmoty a na ňu rozložíme umyté a osušené jahody, buď celé, alebo polovice. Okolo korpusu priložíme bočný rám formy alebo ráfik a na jahody rozotrieme čokoládovú hmotu. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskočí, ale aj spadne, pretože je bez múky, len s kakaom, dorovnávala som ho. Ale chuťovo je ozaj výborný.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veruže každá rúra je iná a treba brať na to ohľad kľudne treba vybrať skôr
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam
vyzerá a hlavne určite chutí božsky










