
aramana | Letné želé rezy
Svieži letný zákusok s galaretkou a želé farbami pripomínajúci letnú oblohu.
Piškóta: | ||
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3⁄4 | deciliter | olej |
3⁄4 | deciliter | voda horúca |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
cukor | ||
Dokončenie: | ||
1 | balík | želatína Galaretka |
1 | balík | cukrárenské želé extra silné |
Upečieme si ťažšiu, hutnejšiu piškótu. Ak máte malé vajíčka, dajte tri. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do bledej hustej hmoty a za stáleho šľahanie prilievame vodu a olej. Potom na najmenších otáčkach prisypávame múku s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vymastený a pomúčený. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.
Smotanu na šľahanie začneme šľahať, keď je polotuhá, pridáme cukor a mascarpone. Ja dávam vanilkový cukor lebo nám nevadia zrniečka v kréme. Mascarpone som mala karamelové, keby som nemala, dám obyčajné.
Čučoriedkovú galaretku som pripravila deň pred tým podľa návodu. Stuhnutú som ju potom malou lyžičkou kúskovala do krému. Krajšie by bolo pokrájať ju na kocky.
Piškótu natrieme lekvárom aký máme, najlepšie kyselkavý. Do polovice krému primiešame kúsky galaretky a dáme na piškótu, pridáme zvyšný krém. Dáme tuhnúť, pripravíme si žlté želé podľa návodu a keď dosiahne správnu teplotu, vylejeme na stuhnutú krém. Necháme úplne zatuhnúť a potom krájame ostrým nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty