Svieži rebarborový koláč s jogurtom a tvarohom

Popis

Výborný koláč s rebarborou v zdravšej a bezlepkovej verzii.

Svieži rebarborový koláč s jogurtom a tvarohom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Cesto
280gramovBezlepková múka
140gramovmandľová múka
200gramovtrstinový cukor
2kusyvajicka
1štipkasoľ
100gramovolej
1balíkbezfosfátový prášok do pečiva
280gramovbiely jogurt
Tvarohová plnka
3kusyjemný tvaroh v črievku Sabi
1balíkzlatý klas
  vanilka
  kôra z jedného citronu
  biely jogurt na zriedenie plnky
  trstinový cukor podľa chuti
1kilogramrebarbora
Posypka
  ovsené vločky
  maslo
  trstinový cukor
  škorica

Inštrukcie

Ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Tvaroh, zlatý klas, vanilku, citronovú kôru spolu vymiešame, pridáme cukor podľa chuti a pridáme jogurtu toľko, aby sa dala tvarohová plnka rozotrieť na surové cesto.

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zasypeme trochou trstinového cukru a necháme pol hodinu postáť.Navrstvíme na tvaroh.


Na posýpku zmiešame maslo, ovsené vločky, trstinový cukor a škoricu, tak aby sa dala posýpka pekne rozmrviť na rebarboru.


Piekla som cca hoďku na 170 stupňov.

Nakoniec môžete ešte posypať mandľami.

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.