
Jednoduchý a chutný zákusok
Ingrediencie
3 | kusy | vajce |
90 | gramov | práškový cukor |
30 | gramov | hladká múka |
30 | gramov | kakao |
4 | decilitre | rastlinná šľahačka |
deciliter | káva | |
3 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
250 | gramov | termizovaný tvaroh |
Postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na sneh, primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom. Dáme do tortovej formy /cca 26 cm/ vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi 10 min. na 160°C + 5 min. na 170°C.
Po vychladnutí korpus pokvapkáme kávou, potrieme marhuľovým džemom. Šľahačku vyšľaháme, rozdelíme na 2 časti.
Do jednej zašľaháme tvaroh a podľa chuti práškový cukor. Do druhej časti zašľaháme uvarenú kávu a osladíme podľa chuti.
Na korpus s džemom natrieme tvarohovú šľahačku, potom kávovú šľahačku a posypeme kakaovým práškom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fantastický čokoládový zákusok
LiViera
Fantastický čokoládový zákusok
Šťavnatý kakaový korpus, kakaový krém s mascarpone a čokoládová poleva - výborný zákusok, ktorú zvládne pripraviť každý.
Hrnčekový makový koláč s čučoriedkami bez lepku
Kamila
Hrnčekový makový koláč s čučoriedkami bez lepku
Jednoduchý hrnčekový bezlepkový koláč s makom a čučoriedkami. Moja obľúbená upravená verzia koláča Lenivá žena vo verzii bez lepku a mlieka.