Šišky mojej babičky

Popis

Krehké nemastné fašiangové šišky s rumom

Šišky mojej babičky - recept

Zhrnutie

Výnos
koláče
ZdrojRecept od babičky
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

300millilitrovmlieka
500gramovpolhr.múky
2kusyžltka
120millilitrovšľahač. smotany
25millilitrovrumu
20gramovdroždia
2čajové lyžičkycukru
1čajová lyžičkasoli

Inštrukcie

Z deci vlažného mlieka, trošky cukru, zhruba hrste múky a kvasníc si pripravíme kvások. Dobre rozmiešame a necháme na teplom mieste aspoň 13-15 minút odležať.

Asi 40 g múky si odoberieme bokom na posypanie cesta. Múku si preosejeme do hotového kvásku, pridáme zvyšný cukor, soľ, žĺtky, smotanu, mlieko a rum. Dobre premiešame vareškou. Riedke cesto vymiesime a posypeme trochou múky. Necháme kysnúť 75 až 85 minút. Nakysnuté cesto vyberieme z misy a opäť ho poprášime múkou. Vaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Šišky vykrajujeme klasickým pohárom o priemere 6-7cm (vyšlo mi cca 40 ks). Necháme ich na doske ešte trošku podkysnúť, kým si poriadne rozpálime olej v panvici. Cesto okolo vykrojených šišiek pozbierame a spracujeme z neho zvyšné šišky. Vyprážame ich dozlatista z oboch strán. Povyberáme ich na servítku, aby sme odstránili prebytočný tuk. Servírujeme ich s domácim džemom a posypané cukrom.

Dobrú chuť!

Šišky mojej babičky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.