
Vynikajúci tradičný zákusok pre všetkých pre milovníkov orechov.
3 | polievkové lyžice | mlieko |
20 | gramov | droždie |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
450 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
280 | gramov | Hera |
150 | gramov | mleté orechy |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
slivkový lekvár | ||
čokoládová poleva | ||
Na plech: | ||
tuk |
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, vsypeme cukor a necháme v teple vykysnúť kvások.
Do preosiatej múky pridáme kvások, vajce, žĺtok a pokrájanú Heru. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na tri časti.
Prvú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený plech.
Natrieme slivkovým lekvárom.
Posýpku pripravenou zo zmesi orechov, kryštálového cukru a vanilínového cukru Dr. Oetker rovnomerne rozložíme po celej ploche.
Položíme druhý plát cesta, opäť natrieme lekvárom, posypeme zmesou a prikryjeme posledným plátom cesta.
Povrch cesta popicháme vidličkou, natrieme mliekom a dáme piecť na 20-25 min pri 200 stupňoch Celzia.
Necháme vychladnúť a polejeme rozohriatou čokoládovou polevou.
Dobrú chuť! :)
žerbó nikdy nesklame


