Maslové venčeky

Pridal/a Michaela Vrbjarová

Chutné maslové venčeky s lahodným krémom.

Maslové venčeky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
55 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Venčeky
250millilitrovvoda
4kusyvajce
 štipkasoľ
150gramovpolohrubá múka
50gramovmaslo
Krém:
500millilitrovmlieko
1kusZlatý klas
1kusVanilkový puding Dr. Oetker
100gramovkryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
150gramovmaslo
 štipkapráškový cukor
 kvapkarum

Inštrukcie

Najprv papierom vystlieme plech na pečenie. Na papier si predkreslíme kruhy, aby sme dodržali tvar venčekov.

Do hrnca dáme zohriať vodu so soľou a pridáme maslo, ale voda by nemala vrieť, postupne pridáme múku. Cesto stále miešame aby nevznikli hrčky. Po 3-5 minutách, keď už cesto drží pokope, prestaneme a necháme cesto poriadne vychladnúť. Do vychladnúteho cesta pridávame postupne vajíčka a mixujeme na najnižšom stupni. Takto lesklé cesto dáme do tvarovacieho vrecka a cesto vytláčame podľa predkreslených kruhov. Pred tým ako dáme venčeky do rúry, predhrejeme si ju na 200 stupňov, musí byť naozaj poriadne rozohriata.

Venčeky pečieme asi 15-20 min (podľa rúry) a rúru nastavíme na 170 stupňov. Teplé venčeky prekrojíme na polovicu ostrým, najlepšie tenkým nožom.

Uvaríme si puding a zlatý klas, do ktorého primiešame vanilkový a kryštálový cukor. Keď krém vychladne pridáme maslo a rum. Potom si opäť naplníme vrecko s krémom a plníme spodnú polovicu venčekov. 

Maslové venčeky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.