
Chutné maslové venčeky s lahodným krémom.
Venčeky: | ||
250 | millilitrov | voda |
4 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
150 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový puding Dr.Oetker |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | maslo |
štipka | práškový cukor | |
kvapka | rum |
Najprv papierom vystlieme plech na pečenie. Na papier si predkreslíme kruhy, aby sme dodržali tvar venčekov.
Do hrnca dáme zohriať vodu so soľou a pridáme maslo, ale voda by nemala vrieť, postupne pridáme múku. Cesto stále miešame aby nevznikli hrčky. Po 3-5 minutách, keď už cesto drží pokope, prestaneme a necháme cesto poriadne vychladnúť. Do vychladnúteho cesta pridávame postupne vajíčka a mixujeme na najnižšom stupni. Takto lesklé cesto dáme do tvarovacieho vrecka a cesto vytláčame podľa predkreslených kruhov. Pred tým ako dáme venčeky do rúry, predhrejeme si ju na 200 stupňov, musí byť naozaj poriadne rozohriata.
Venčeky pečieme asi 15-20 min (podľa rúry) a rúru nastavíme na 170 stupňov. Teplé venčeky prekrojíme na polovicu ostrým, najlepšie tenkým nožom.
Uvaríme si puding a zlatý klas, do ktorého primiešame vanilkový a kryštálový cukor. Keď krém vychladne pridáme maslo a rum. Potom si opäť naplníme vrecko s krémom a plníme spodnú polovicu venčekov.

Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.