Hrnčekový jablkový koláč s makom

Pridal/a Kamila

Objavila som čaro karamelovej polevy k tomuto koláču skvele pasuje.

Hrnčekový jablkový koláč s makom - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

3kusyvajicka
3⁄4šálkytrstinový cukor
1balíkvanilkový cukor
200gramovkyslej smotany
2šálkycelozrnej špaldovej múky
1⁄2šálkaolej
1balíkprášok do pečiva
2polievkové lyžicekukuričného škrobu
1⁄4čajová lyžičkasóda bicarbona
3polievkové lyžicenemletého maku
4kusyjablka
Karamelová poleva
1šálkatrstinový cukor
1⁄4kusmasla
1⁄2šálkamlieko

Inštrukcie

Jablká olúpeme, narežeme na štvrtinky, zbavíme jadierok, necháme stáť vo vode. 

Cesto:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou bicarbonou, škrobom a makom. Zmes primiešame na najnižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam spolu s kyslou smotanou .

Jablká o nakrájame na malé kúsky a primiešame i k hmote na cesto.  Cesto rozotrieme do vyamstenej a múkou vysypanej formy, priemer cca 24 cm, alebo nižšej bábovkovej formy. Pečieme pri teplote cca 180 °C cca 55 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Karamelová poleva

V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko.Miešame kým sa cukor roztopí  a všetko spojí a na nižšom plameni necháme zovrieť ešte zo 5 minút. Ešte horúcou polejeme čiastočne vychladený koláčik, alebo ako dlho vydžíte.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.