
Objavila som čaro karamelovej polevy k tomuto koláču skvele pasuje.
3 | kusy | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
1⁄4 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
3 | polievkové lyžice | mak |
4 | kusy | jablká |
Karamelová poleva: | ||
1 | hrnček | trstinový cukor |
1⁄4 | kus | maslo |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
Jablká olúpeme, narežeme na štvrtinky, zbavíme jadierok, necháme stáť vo vode.
Cesto:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou bicarbonou, škrobom a makom. Zmes primiešame na najnižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam spolu s kyslou smotanou .
Jablká o nakrájame na malé kúsky a primiešame i k hmote na cesto. Cesto rozotrieme do vyamstenej a múkou vysypanej formy, priemer cca 24 cm, alebo nižšej bábovkovej formy. Pečieme pri teplote cca 180 °C cca 55 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Karamelová poleva
V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko.Miešame kým sa cukor roztopí a všetko spojí a na nižšom plameni necháme zovrieť ešte zo 5 minút. Ešte horúcou polejeme čiastočne vychladený koláčik, alebo ako dlho vydžíte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty