reklama

Hrnčekový jablkový koláč s makom

Pridal/a Kamila dňa 27. 08. 2020 - 13:28 - Recepty Kamila
Hrnčekový jablkový koláč s makom, Recepty na koláče, Kamila

reklama

Objavila som čaro karamelovej polevy k tomuto koláču skvele pasuje.

Ingrediencie
3 kusy vajce
3⁄4 hrnček trstinový cukor
1 balík vanilkový cukor
200 gramov kyslá smotana
2 hrnčeky špaldová múka celozrnná
1⁄2 hrnček olej
1 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
1⁄4 čajová lyžička sóda bikarbóna
3 polievkové lyžice mak
4 kusy jablká
Karamelová poleva:
1 hrnček trstinový cukor
1⁄4 kus maslo
1⁄2 hrnček mlieko
Postup

Jablká olúpeme, narežeme na štvrtinky, zbavíme jadierok, necháme stáť vo vode. 

Cesto:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou bicarbonou, škrobom a makom. Zmes primiešame na najnižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam spolu s kyslou smotanou .

Jablká o nakrájame na malé kúsky a primiešame i k hmote na cesto.  Cesto rozotrieme do vyamstenej a múkou vysypanej formy, priemer cca 24 cm, alebo nižšej bábovkovej formy. Pečieme pri teplote cca 180 °C cca 55 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Karamelová poleva

V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko.Miešame kým sa cukor roztopí  a všetko spojí a na nižšom plameni necháme zovrieť ešte zo 5 minút. Ešte horúcou polejeme čiastočne vychladený koláčik, alebo ako dlho vydžíte.

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama