Hrnčekový jablkový koláč s kakaom a orechmi

Popis

Malá obmena jablkového koláča môjho detstva. Ako som sa ho nevedela dojesť vtedy, tak ani teraz. Čokoládovú polevu, ktorá by sa k nemu hodila, som ani nestihla spraviť .... Hambím sa Použila som väčšiu šálku cca 3dl.

Hrnčekový jablkový koláč s kakaom a orechmi - recept

Zhrnutie

Výnos
plech
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

4kusyvajíčka L (alebo 5 M)
3⁄4šálkytrstinový (obyč. kryšt.) cukor
1⁄2šálkaoleja
2šálkyšpaldovej celozrnej ( obyč. polohr. múky)
1kusvanilkový cukor
1balíkprášok do pečiva
1⁄2čajová lyžičkasódy bicarbóny
2polievkové lyžicekakaa (karob)
1⁄2šálkaorechov (mandle)
650gramovstrúhané jablká (4 veľké)

Inštrukcie

Jablká umyjeme a nastrúhame na hrubo aj so šupkou, ja som nakrajala na štvriny, zbavila jadierok a nastrúhala na robote.

Vyšľaháme vajíčka ( výnimočne som omylom kúpila vajíčka L, takže tých klasických bude treba asi 5 ) s cukrom do hustej peny, krátko prišľaháme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou a na najnižších otáčkach postupne primiešame k vajíčkam, na záver kakao. Môžeme na striedačku pridávať aj strúhané jablká, bez nich je cesto hustejšie a na záver pridáme nasekané orechy.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote cca 185°C cca 30 minút. Po vychladnutí môžeme pridať čokoládovú polevu, alebo len posypať práškovým cukrom. Kým by som spravila polevu, už by polovica koláča bola fuč ... Úsmev

Poznámky

Ja som robila verziu pre dcéru s histaminovou intolerancou, okrem špaldovej celozrnej múky je namiesto kakaa karob a mandle.

Hrnčekový jablkový koláč s kakaom a orechmi - recept postup 1
Hrnčekový jablkový koláč s kakaom a orechmi - recept postup 2
Hrnčekový jablkový koláč s kakaom a orechmi - recept postup 3

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Hrnčekove koláče v akomkoľvek podaní super. 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.