
melisa | Hrnčeková bublanina
Výborný koláčik s broskyňami, čokoládou a orechmi. Ovocie môžete použiť čerstvé alebo kompót.
Ingrediencie
3 | kusy | vajce |
1 | hrnček | cukor krupica |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1⁄2 | hrnček | rastlinný olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mlieko |
50 | gramov | vlašské orechy posekané |
75 | gramov | čokoláda |
250 | gramov | broskyne |
Postup
1 hrnček = 300 ml
Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, zašľaháme olej, mlieko. Zľahka zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Broskyne pokrájame na menšie kúsky, čokoládu a orechy nadrobno posekáme a zamiešame do pripraveného cesta.
Upečieme v hlbokom plechu, rozmer 30x40 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Teplota 180°C 30 minút alebo podľa potreby.
Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom.
Pokrájame na kocky a môžeme servírovať!
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.