
Výborný koláčik.
Linecké cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 1⁄2 | kusy | Hera |
Sneh: | ||
3 | kusy | bielok |
20 | dekagramov | práškový cukor |
štipka | soľ | |
7 1⁄2 | dekagramov | kokos |
džem |
Z ingrediencií si vypracujeme linecké cesto, vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, upečieme.
Pozor!Linecké cesto nepečieme dohneda, ak už okraje začnú ružovieť, je to upečené.
Bielka s cukrom a soľou vyšľaháme nad parou, do vychladnutého dáme kokos.
Na linecké koliesko urobíme vreckom s rezanou špičkou po okrajoch koliesko snehom, do stredu dáme džem a pečieme na 130 stupňoch 15-20 minút.
Dobrú chuť!
evka, sa smejeeem
si štvrtá, o ktorej viem, čo sa pýta...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pri 130 stupňoch je to už skôr sušenie ako pečenie.Myslím že kto má silnú rúru, mohol by to robiť na 100.
Uvidíme čo Elenka napíše
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobre, nie teda na 100
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, koláčik vyzerá vskutku výborne, len nerozumiem tomu pečeniu. Najprv sa upečú linecké kolieska a potom ešte raz? Pri 130 stupňoch 15-20 minút - to už nebude spálené? Nie je to dlho?