Popis
Výborný koláčik.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Linecké kolieska | ||
500 | gramov | hladka muka |
250 | gramov | praskový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtko |
1 1⁄2 | kus | hera alebo palmarín |
Sneh | ||
3 | kusy | bielko |
20 | dekagramy | praskový cukor |
štipka | soľ | |
7 1⁄2 | dekagramy | kokos |
džem podľa chuti |
Inštrukcie
Z ingrediencií si vypracujeme linecké cesto, vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, upečieme.
Pozor!Linecké cesto nepečieme dohneda, ak už okraje začnú ružovieť, je to upečené.
Bielka s cukrom a soľou vyšľaháme nad parou, do vychladnutého dáme kokos.
Na linecké koliesko urobíme vreckom s rezanou špičkou po okrajoch koliesko snehom, do stredu dáme džem a pečieme na 130 stupňoch 15-20 minút.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 5647x
Komentáre
Dobrý deň, koláčik vyzerá vskutku výborne, len nerozumiem tomu pečeniu. Najprv sa upečú linecké kolieska a potom ešte raz? Pri 130 stupňoch 15-20 minút - to už nebude spálené? Nie je to dlho?
Pri 130 stupňoch je to už skôr sušenie ako pečenie.Myslím že kto má silnú rúru, mohol by to robiť na 100.
Uvidíme čo Elenka napíše