Kokosové ježe

Popis

Karamelové cesto máčané v kakaovej poleve a obaľované v kokose už patrí k Vianociam.

Kokosové ježe - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
6kusyvajicka
250gramovpraskový cukor
100gramovkryštálový cukor
300gramovpolohruba muka
1balíkprášok do pečiva
50gramovmleté vlašské orechy
POLEVA
400gramovpraskový cukor
50gramovkakao
20polievkové lyžicemlieko
1kushera
  kokos na obaľovanie

Inštrukcie

Cesto:

Kryštálový cukor upražim do hneda a zalejem s 2 dcl vody.
Žltky vymiešam s praškovym cukrom a pomaly pridavam rozpusteny cukor. Postupne pridam múku ,prašok do pečiva a orechy.
Do hmoty pridám sneh z bielkov.
Vylejem na vymasteny a múkou vysypany plech a upečiem na 180 stupňov.

 

Poleva:

Nad parou ingrediencie rozpustim.

Upečeny korpus pokrajam na obdlžniky .Rezy máčam v poleve a obaľujem v kokosovej múčke.

 

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Tento zakusok som vcera upiekla. Slabinou tohto zakusku su velmi slabe instrukcie. Pre neskusenu pekarku by to bola mozno aj katastrofa.

1. kto este nerobil karamel, si musi najst na internete instrukcie.

2. ako maju vyzerat zltky s vymiesanym cukrom?

3. Karamel s vodou sa pridava vychladeny alebo este teply?

4. aka dlho sa pecie? Ja som piekla na 160 stupnov, lebo v konecnom dosledku mi zakusok pride ako piskota a 180 stupnov v mojej rure by vyprodukovalo tvrdy pecen. 180 stupnov v akej rure?

5. poleva - aku ma mat konzistenciu? Ja som dala iba 15 polievkovych lyzic, zdalo sa mi to uz aj tak dost riedke. 

6. Ma zakusok vpit to polevu?

Chutovo je dobry a je aj jemny. 

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.