Kokosové ježe

Pridal/a Martuška 123

Karamelové cesto máčané v kakaovej poleve a obaľované v kokose už patrí k Vianociam.

Kokosové ježe - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto:
6kusyvajce
250gramovpráškový cukor
100gramovkryštálový cukor
300gramovpolohrubá múka
1balíkprášok do pečiva
50gramovmleté vlašské orechy
Poleva:
400gramovpráškový cukor
50gramovkakao
20polievkové lyžicemlieko
1kusHera
Na obalenie:
  kokos

Inštrukcie

Cesto:

Kryštálový cukor upražim do hneda a zalejem s 2 dcl vody.
Žltky vymiešam s praškovym cukrom a pomaly pridavam rozpusteny cukor. Postupne pridam múku ,prašok do pečiva a orechy.
Do hmoty pridám sneh z bielkov.
Vylejem na vymasteny a múkou vysypany plech a upečiem na 180 stupňov.

 

Poleva:

Nad parou ingrediencie rozpustim.

Upečeny korpus pokrajam na obdlžniky .Rezy máčam v poleve a obaľujem v kokosovej múčke.

 

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.5
Priemer: 3.5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.