Popis
Karamelové cesto máčané v kakaovej poleve a obaľované v kokose už patrí k Vianociam.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto | ||
6 | kusy | vajicka |
250 | gramov | praskový cukor |
100 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | polohruba muka |
1 | balík | prášok do pečiva |
50 | gramov | mleté vlašské orechy |
POLEVA | ||
400 | gramov | praskový cukor |
50 | gramov | kakao |
20 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | hera |
kokos na obaľovanie |
Inštrukcie
Cesto:
Kryštálový cukor upražim do hneda a zalejem s 2 dcl vody.
Žltky vymiešam s praškovym cukrom a pomaly pridavam rozpusteny cukor. Postupne pridam múku ,prašok do pečiva a orechy.
Do hmoty pridám sneh z bielkov.
Vylejem na vymasteny a múkou vysypany plech a upečiem na 180 stupňov.
Poleva:
Nad parou ingrediencie rozpustim.
Upečeny korpus pokrajam na obdlžniky .Rezy máčam v poleve a obaľujem v kokosovej múčke.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 6963x
Komentáre
Tento zakusok som vcera upiekla. Slabinou tohto zakusku su velmi slabe instrukcie. Pre neskusenu pekarku by to bola mozno aj katastrofa.
1. kto este nerobil karamel, si musi najst na internete instrukcie.
2. ako maju vyzerat zltky s vymiesanym cukrom?
3. Karamel s vodou sa pridava vychladeny alebo este teply?
4. aka dlho sa pecie? Ja som piekla na 160 stupnov, lebo v konecnom dosledku mi zakusok pride ako piskota a 180 stupnov v mojej rure by vyprodukovalo tvrdy pecen. 180 stupnov v akej rure?
5. poleva - aku ma mat konzistenciu? Ja som dala iba 15 polievkovych lyzic, zdalo sa mi to uz aj tak dost riedke.
6. Ma zakusok vpit to polevu?
Chutovo je dobry a je aj jemny.