
Martuška 123 | Kokosové ježe
Karamelové cesto máčané v kakaovej poleve a obaľované v kokose už patrí k Vianociam.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
50 | gramov | mleté vlašské orechy |
Poleva: | ||
400 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | kakao |
20 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | Hera |
Na obalenie: | ||
kokos |
Cesto: Kryštálový cukor upražím do hneda a zalejem s 2 dcl vody. Žĺtky vymiešam s práškovým cukrom a pomaly pridávam rozpustený cukor. Postupne pridám múku, prášok do pečiva a orechy.
Do hmoty pridám sneh z bielkov. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a upečiem na 180 stupňov.
Poleva: Nad parou rozpustím ingrediencie. Upečený korpus pokrájam na obdĺžniky. Rezy máčam v poleve a obaľujem v kokosovej múčke.
Dobrú chuť!
Tento zakusok som vcera upiekla. Slabinou tohto zakusku su velmi slabe instrukcie. Pre neskusenu pekarku by to bola mozno aj katastrofa.
1. kto este nerobil karamel, si musi najst na internete instrukcie.
2. ako maju vyzerat zltky s vymiesanym cukrom?
3. Karamel s vodou sa pridava vychladeny alebo este teply?
4. aka dlho sa pecie? Ja som piekla na 160 stupnov, lebo v konecnom dosledku mi zakusok pride ako piskota a 180 stupnov v mojej rure by vyprodukovalo tvrdy pecen. 180 stupnov v akej rure?
5. poleva - aku ma mat konzistenciu? Ja som dala iba 15 polievkovych lyzic, zdalo sa mi to uz aj tak dost riedke.
6. Ma zakusok vpit to polevu?
Chutovo je dobry a je aj jemny.