Linecké cesto s citrónovou plnkou a citrónovou polevou - veľmi osviežujúce a chutné.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto: | ||
25 | dekagramy | Palmarin |
37 | dekagramy | hladká múka |
9 | dekagramy | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
Plnka: | ||
2 | kusy | citrón |
270 | millilitrov | voda |
125 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
Poleva: | ||
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | horúca voda |
Inštrukcie
Cesto na linecké koláčiky
Všetko zmiešať, nechať odstáť do druhého dňa v chlade, potom vykrajovať žabky, prípadne iné tvary podľa potreby a dať upiecť.
Plnka do lineckých koláčikov
Zlatý klas uvaríme vo vode s citrónom, za stáleho miešania ochladíme. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne pridávame ochladený puding. Touto plnkou zlepíme pripravené žabky.
Citrónová poleva:
Šťavu z dvoch citrónov dolejeme vodou na objem 300 ml. Dáme do misky, postupne pridávame cukor až vznikne hustejšia konzistencia, ktorou natierame zlepené žabky. Ak je potrebné pridáme cukor alebo horúcu vodu.
Ak chceme môžeme prifarbiť zelenou potravinárskou farbou.
Koláčiky dozdobíme podľa vlastného uváženia, ja som zdobila smarflex velvet.


Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 7500x
- Pridať nový komentár