
Keď sa trošku pohráte s lineckým cestom
Cesto: | ||
230 | gramov | hladká múka |
140 | gramov | Palmarin |
70 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | kus | žĺtok |
1 | polievková lyžica | rum |
trocha | citrónová šťava | |
Dokončenie: | ||
marhuľový džem | ||
tmavá čokoláda | ||
biela čokoláda | ||
potravinárska farba |
Zo surovín spracujeme cesto, necháme asi hodinku odležať v chladničke, vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm - formičkou vykrajujeme kvietky.
Ukladáme ich do formičiek na košíčky, ktoré veľmi slabo vytrieme tukom / ja používam olej, upečieme. Zároveň si malou okrúhlou formičkou vykrojíme aj kolieska - stred kvetov - upečieme.
Na upečené kvietky hneď po vybratí z rúry, kým sú ešte teplé pritlačím zvrchu jemne inou formičkou košíček - vytvorí sa mi na koláčikoch pekný vzor.
Po vychladnutí vyklepneme koláčiky z formičiek.
Kvietky som jemne štetcom ponatierala farebnou čokoládou - do bielej rozpustenej čokolády som pridala kvapku žltého a červeného tekutého farbiva.
Kolieska / stredy/ som namáčala v čokoláde a prilepila na kvietok marhuľovým džemom.
Dobrú chuť!
milééé