Popis
Keď sa trošku pohráte s lineckým cestom

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
linecké cesto | ||
230 | gramov | hladka muka |
140 | gramov | palmarín |
70 | gramov | praskový cukor |
1 | balík | vanilinovy cukor |
1 | kus | žĺtko |
1 | polievková lyžica | rum |
trocha | citronová šťava | |
Dokončenie | ||
marhuľový džem | ||
tmavá čokoláda na namáčanie | ||
biela čokoláda na zdobenie | ||
farby na čokoládu |
Inštrukcie
Zo surovín spracujeme cesto, necháme asi hodinku odležať v chladničke, vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm - formičkou vykrajujeme kvietky.
Ukladáme ich do formičiek na košíčky, ktoré veľmi slabo vytrieme tukom / ja používam olej, upečieme. Zároveň si malou okrúhlou formičkou vykrojíme aj kolieska - stred kvetov - upečieme.
Na upečené kvietky hneď po vybratí z rúry, kým sú ešte teplé pritlačím zvrchu jemne inou formičkou košíček - vytvorí sa mi na koláčikoch pekný vzor.
Po vychladnutí vyklepneme koláčiky z formičiek.
Kvietky som jemne štetcom ponatierala farebnou čokoládou - do bielej rozpustenej čokolády som pridala kvapku žltého a červeného tekutého farbiva.
Kolieska / stredy/ som namáčala v čokoláde a prilepila na kvietok marhuľovým džemom.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2545x
Komentáre
milééé