Ahoj dievčatá, práve som sa dozvedela,že pod poťahovku nemôžem dávať šľahačku ....super, spravila som asi 10 tôrt a až teraz som sa to ja cukrárenský nevzdelanec
dozvedela...prosím čo potom dávať pod white icing aby sa hmota netopila a nelepila.....robím šľahačkové torty, lebo moja rodinka nemá rada maslové plnky tak prosím poradiť niečo čo sa hodí ku šľahačke....vopred vám ďakujem a dúfam, že mi pomôžete....
Komentáre
ďakujem krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Antoniag,
podelis sa o nejaky recept na slahackovu plnku? Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kľudne.....do šľahačky rozpustíš čokoládku ľadové gaštany....alebo bielu čokoládu.....alebo rozpustíš trošku karamelu a potom vleješ šľahačku....(ale ja nenechávam prevrieť lebo sa mi stalo , že sa nechcela na druhý deň vyšľahať)
....a potom ich za občasného premiešania necháš voľne vychladiť ...dáš do chladničky a na druhý deň je super šľahačka...ešte na 1 šľahačku dávam 1 stužovač.....a to isté som už skúšala aj s rastlinnou ...síce to nieje ako 33% ale tiež sú super hlavne lepšie tuhnú a netreba ani stužovač....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poraďte mi prosím§ Prvý krát idem poťahovať tortu s hmotou K2, nejak sa toho obávam a preto potrebujem poradiť moc Vám všetkým cukrárkam ďakujem, každá vaša skúsenosť mi pomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pod poťahovku na šľahačkové krémy som tiež dávala vyšľahané maslo s cukrom,ale napriek tomu že bolo vyšľahané do peny,sa mi zle aplikovalo na krém.Tak som ho rozpustila v mikrovlnke a širším asi 5cm maliarskym novým štetcom (nesmie púšťať štetiny!)natierala na celú tortu.Bolo to urobené rýchlo a po krátkom stuhnutí v chladničke to vytvorilo tenkú,ale tuhú škrupinu.Veľmi dobre sa na to poťahuje,a pri konzumácii maslo vôbec necítiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to je super...skásim...))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojko. No toto som ani ja na začiatku nevedela. Najlepšie je dávať čisté vyšlahané maslo s cukrom,stačí aj tenká vrstva,lebo ak dáš šlahačku, puding alebo nejaku inu nemaslovu plnku,hmota ti zmäkne a začne sa topiť v chladničke - asi si to zistila
. Stalo sa mi,že sa mi pod tortou objavili fliačky farebnej marcipanovej vody
,nepotešilo ma to. Ak dáš tenučku vrstvu,ani to nebude cítiť,neboj. Ja tiež nemusím čisto maslové,robím bud tvarohové,alebo nadstavované plnky.Nech sa ti darí a torta netopí
. pekný dník