
Krehké linecké pečivo s makovou príchuťou
280 | gramov | hladká múka špeciál |
100 | gramov | mletý mak |
120 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
220 | gramov | maslo |
150 | gramov | jahodový džem |
Najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie s maslom. Maslo musí byť studené, najlepšie nakrájané na malé kocky. Postupne zmiešavame rukou suroviny na mrveničku, potom pridáme vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Je mastnejšie, ak treba, trošku podsýpame múkou, aby sa nelepilo.
Dáme na hodinku do chladničky. Rozvaľkáme cesto na pomúčenej doske na 3-4mm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 8-9 minút na 170 stupňoch. Vychladnuté potrieme sladším džemom, spojíme.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.