
reklama
Krehké linecké pečivo s makovou príchuťou
Ingrediencie
280 | gramov | hladká múka špeciál |
100 | gramov | mletý mak |
120 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
220 | gramov | maslo |
150 | gramov | jahodový džem |
Postup
Najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie s maslom. Maslo musí byť studené, najlepšie nakrájané na malé kocky. Postupne zmiešavame rukou suroviny na mrveničku, potom pridáme vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Je mastnejšie, ak treba, trošku podsýpame múkou, aby sa nelepilo.
Dáme na hodinku do chladničky. Rozvaľkáme cesto na pomúčenej doske na 3-4mm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 8-9 minút na 170 stupňoch. Vychladnuté potrieme sladším džemom, spojíme.
Doplňujúce obrázky


Celkový čas
34 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
9 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.