potiahnutie torty
Pozrite si aj
som rovnako ako ty amatér,poviem ti teoriu,postupne sa ju snažím previesť do praxe:aby si mala boky torty hladké,je dobré ich orezať takmer do hladka a zvyšok vyrovnať krémom.dalšia vec,ktorá pomôže je poťah,nesmieš ho mať príliš tenký,vraj tak 4 mm sú ideálne a veru sa mi osvedčilo,že ak je poťah hrubší,tak nerovnosti nie sú tak vidieť.čo sa týka trhania,s touto hmotou nemám skúsenosti,ale ja si hmotu prenášam tak,že si ju "natočím" na valček a tak prenesiem.zatiaľ sa mi roztrhla len raz,aj to ked som robila s čiernou hmotou a tým pádom nebola taká poddajná.mimochodom,tortička je krásna,vyhrala si sa s ňou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...sme pisali naraz to iste.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tomu sa povie náhoda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Ti krásne za radu
.A mas pravdu ja tu poťahovku vyvalkám veľmi na tenko
Asi preto sa mi trhá
. Ešte raz Ďakujem
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaaj, ved pri takom bohatom zdobeni som si potahovku ani nevsimla.
Mozno staci trosku zrezat tie "vytrcajuce" korpusy, potom mozes obrezky pouzit na puncovinu, resp. zmiesaj s kremom, ktorym potieras celu tortu pod potahovkou a tak vypln vsetky nerovnosti, hlavne po bokoch. Nepoznam PD Stella, ale vseobecne nevalkat velmi na tenko, tak vidno kazdy hrbol. Nech sa dari!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Evita83
. Vidíš, to ma nenapadlo odrezky zmiešať s krémom a použiť to tak na potretie torty
. Už som zasa múdrejšia
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skúsim poradiť ako radili mne
- teda ked naplníš tortičku ak môžeš daj trochu vychladiť ak treba zaťaž
- ak nie je čas alebo si zatláčala pláty na plnku pri robení tak si urob krém bud k tomu čo máš ak môže ísť pod poťahovku pridaj trošku masla alebo vymixuj maslo s trochou cukru a daj tam omrvinky z korpusu ako sa vraví napr. ten vrch čo je na korpuse ale s krémom nie len maslom sa lahšie potiera.
- najlepšie bud nožom alebo takou tou škrabkou to dávaj na boky a pekne zahladzuj krém sa dostane do medzier a škár a ked prejdeš bude pekne rovná strana a tak to aj zatuhne čiže rovno
- poťahovka nemusí byť taká hrubá nie každý to má rád ja robím zvyčajne tenučkú a najprv položím pohladím žehličkou vrch a hornú bočnú hranu, potom postupne zahladím rukou boky a zahladím žehličkou.
ak dáš 4mm je to dosť hrubé a na niektorých miestach tú hrubku ani neodhadneš ak robíš väčšiu tortičku ale to už zakryje všetko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem timea123
. Vieš to je pre mňa novinka zmiešať krém s omrvinkami, to ma vôbec ale vôbec nenapadlo
. Ďakujem taktiež za radu
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja skusim inu radu. Este somto nerobila, ale videlasom to v telke. Ze ked si rozvalkas potahovku, das na nu foliu a natocis na valcek. Ked ju prenesies na tortu, foliu das prec a tvarujes. Skus to a daj vediet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No skúsim to tak urobiť. Teraz chcem ísť robiť pre partnera na veekend tortu k narodkám
Dúfam, že sa mi podarí
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pasta dama stela je velmi tvrda hmota na potahovanie mne sa s nou robilo velmi zle ja mam najradsej pasta dama top je taka akurat a este sa mi nestalo ze by tiekla ani v lete
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No najprv ju skusim dať do mikrovlnky na par secund a ked to nepojde tak nabuduce vyskusam inu
. Ďakujem za radu
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim s Dama special a ak ju mam tvrdu tak si ju davam na sekundy do mikrovlnky a ona v pohode zmäkne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Najprv skúsim minúť tú čo mám a potom by som vyskúšala inú hmotu . Dúfam, že sa to konečne naučím poťahovať tak ako sa ma
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kočky prosím o radu
Torty robím len pre najbližšiu rodinu takže nie tak často. Mám problém s poťahovaním torty. Krémy si robím pred tym ako idem poťahovať tortu. Poťahovka sa mi ťažko rozvalkáva používam Pasta Dama Stella ale môj najväčší problém spočíva v tom že po bokoch mám torty hrboľaté a neviem ako na to aby som ich mala rovne po bokoch
A keď robím väčšiu tortu napr. teraz som robila mala vyše 10 kg tak pri kladení poťahovky na tortu sa mi poťahovka sem tam aj natrhne potom to musím nejako zamaskovať
http://tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/narodeninova-torticka-pre-moju-v…
http://tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/narodeninova-torticka-pre-moju-v…
http://tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/narodeninova-torticka-pre-moju-v…