reklama

potahovanie-bez záhybov


reklama

baby poradte my ako mam natiahnut K2 na okruhly,alebo aj iny korpus tak,aby sa mi netvorili zahyby,pozerala som aj na yotube,ale v praxi mi to moc nejde,všetky torty vyzeraju tak dokonale a ja to chcem konečne dosiahnut.idem robit svadobnu v tvare srdca,alebo štvorec a chcem,aby to bolo dokonale.prosíím

Pozrite si aj


reklama


reklama

Len cvičiť, cvičiť a cvičiť... Chichocem sa ...a okrem toho potrebuješ o dosť viac vyvaľkanú poťahovku ako je veľkosť torty...t.j. tortičku odmeraj od spodku cez vrch až po spodok na druhej strane, a k rozmeru tortička pripočítaj si ešte aspoň 10cm na každú stranu /napr. tortička má rozmer 40 cm a ty vyvaľkaj poťahovku aspoň na 60 cm/ potom sa ti bude lepšie vyrovnávať a nebudú sa robiť také záhyby. A samozrejme nielen pozeraj ale aj nacvičuj trebárs na nejakej miske alebo krabici, len tak sa to naučíš Pohoda

mirunka, Ne, 29. 05. 2011 - 14:02

Presne tak ako vraví Mariolka... cvičiť, cvičiť, cvičiť. Keď to 5krát vidíš na internete, nie je to nič v porovnaní s tým, keď si to raz vyskúšaš. Držím palce Slnko

Kazuso, Ne, 29. 05. 2011 - 14:39

Zober kilo poťahovky, tortovú formu obrátenú hore dnom, pusti si postup na internete a môžeš cvičiť. Potiahneš, stiahneš, zhnetieš, rozvaľkáš a potiahneš znovu. Jeden piatkový večer a určite to budeš vedieť. Nie je dobré učiť sa na tortách, mohla by si veľmi pribrať Chichocem sa alebo minúť vedro poťahovky Veľký úsmev

tu hmotu si nechaj z k2 vyvalkanu na hrubšie,nie na tenko a cvič Váľam sa od smiechu po podlahe Áno

hedinka, Ne, 29. 05. 2011 - 15:15

ked budem skušat na forme čo potom s tou potahovkou? do koša?viem som od veci

Kazuso, Ne, 29. 05. 2011 - 18:53

Ak budeš skúšať na torte pokazíš oveľa viac poťahovky. Takto ju potiahneš a znovu stiahneš a poťahuješ nanovo. Až ju budeš mať takú čiernu ako máva moja vnučka Váľam sa od smiechu po podlahe potom ju zahodíš ale to už budeš majster v poťahovaní Chichocem sa

hedinka, Ne, 29. 05. 2011 - 15:19

a prosím vas ,ten okraj dole na torte ked orežem ako to potom spravit aby to bolo pekne krajkove?ktora hmota je najlepšia?teraz som robila čierno-bielu šachovnicu a za boha som nevedela ako rozvalkat čiernu,aby nebola od praš.cukru biela a ešte sa mi strašne lepila.čo nato existuje,ja si postupne kupujem veci,ale neviem ešte presne čo a ako...dík

Petina, Ne, 29. 05. 2011 - 15:28

Hedinka poťahovku nezahadzuješ, ale nanovo spracuj a vyvaľkaj, použi atď. Pokiaľ nebude nejako špinavá, zafúľaná... A čo sa týka čiernej poťahovky tak sa pokús ju oprášiť štetcom alebo skús vaľkať cez fóliu, spodok si dobre popráš a vrch zakry fóliou. Torta

kramky, Ne, 29. 05. 2011 - 16:26

hedinka, ja som síce začiatočníček-amatér, ale všetko vaľkám medzi dvomi fóliami alebo na silikónovej podložke pod fóliou, aj poťahovky, ktoré sa teraz učím, ale napr aj cestá na vianočné koláčiky...a potom nič nemení svoju konzistenciu, aj keď to zmiesim piaty krát...držme si palček, nech sa nám darí...

daj si to aj na niečo umelohmotné a potahovku normálne použi dalej,krajkové veci sa robia niekedy aj tak že ich len priložíš a dáš tam čipku,alebo tie okruhle korály a zakamufluješ to,no a čo sa čiernej farby týka s tým je problém,musíš podsypať menej a potom opatrne umyť,a najlepšie sa mne učilo s mmf Zlomené srdce

podla mna by si sa nemala pustat do stvorcovej torty s potahovanim ked nemas prax napriklad s okruhlou,pretoze potiahnut rohy stvorcovej torty je narocnejsie ako pri oblej...drzim palceky Áno Áno Áno Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Bozkávam

to môžem potvrdiť,mňa štvorcová teda poriadne potrápila a to rovno na prvej svadobnej,už som myslela že keď zvladnem potiahnuť okrúhlu že problém nebude,ale teda bol a poriadny :),tak musím trénovať aj ja Chichocem sa Chichocem sa

Ja sa držím jednej rady,ale už neviem od koh,že poťahovka musí mať aspoň 3-5mm a čo sa týka štvorca tak najprv si upravím rohy a potom boky a ide to,aspoň si myslím Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

no ja som robila tento víkend prvý krát s poťahovkou že poťah gulatej torty, s velvetom,a veľmi som sa bála, nenacvičovala som popozerala som videá ako sa to robí a robila podľa toho, vyvalkala som na trochu solamyle o dosť väčšie ako torta a preniesla najprv urovnala vrch a postupne zahládzala boky a musím povedať že sa mi robilo veľmi dobre , bez problémov a to som valkala a nemerala nejako výšku ale potom som odvážila kolko mi zostalo a minula som pol kila na 26cm tortu vysokú 10 cm. takže poťah bol 2mm hrubý a ešte som aj vrch ozdobila klieštikmi.
moja skúsenosť je velvet hmota super, netrhala sa žiadne záhyby a napriek tréme čo som mala a riskla prvý poťah priamo na hotovej torte. takže aj v budúcnosti 5mm by už bol asi pre nás hrubý poťah.

fani, Po, 30. 05. 2011 - 10:07

Hedinka. Ak nechceš,aby sa ti tvorili na torte záhyby, musíš mať hmotu oveľa vačšiu, ako je torta. Priemer torty,plus boky torty nestačí.Ja si vyvaľkám hmotu takú veľkú, že keď ju položím na tortu tak na podložke mám aj 10 cm voľnej hmoty. Potom ju uhladím žehličkou po povrchu a tvarujem boky torty, zvyšnú poťahovku odrežem. A je to.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama