reklama

poťah na tortu z marschmalloow


reklama

ahojte... viem,že je tu už mnoho rád, ale predsa sa chcem opýtať... robila som 1x poťahovaciu hmotu z marschmalloow...avšak, čítať o tom a vidieť to reálne je to úplne niečo o inom... tak teda chcela by som vedieť, tá hmota z tých marschmalloow, aká by mala byť?...aká by mala byť konzistencia?... ako dlho schne? lebo ak som robila,poťahla som tortu a zdalo sa mi to moc,také vláčne...aký recept je na tvarovanie ruží???... ďakujem za rady...

Pozrite si aj


reklama


reklama

Lenka ja robievam s MMF stále (avšak len na poťahovanie).
Hmota by mala mať konzistenciu plastelíny...všimla som si že sa konzistencia mení v závislosti od miery rozpustenia cukríkov. Keď dám trošku viac vody a cukríky viac rozpustím, zamiesim cukor tak vtedy ma pre mňa úplne super konzistenciu. Keď cukríky roztopíš menej a dáš len trošku vody tak je hmota taká "gumovitejšia" mne sa zdá taká akoby nadýchaná a s takou sa mi robí zle.
Ozdôbky robím len z PDT a ružičky tak isto. Vo fotopostupoch je viac postupov na ružičky tak kuk tam Mrkám
Nech sa darí Zlomené srdce

dadika, Po, 04. 02. 2013 - 11:07

aj ja som niekoľkokrát robila s MMF a pracovalo sa s ňou najlepšie, keď som si ju pripravila deň vopred, dala som ju do chladničky, ona sa cez noc "stabilizovala" Chichocem sa a druhý deň som ňou potiahla torty - bola veľmi vláčna a poddajná Áno Slnko . Používam recept čo je tu na stránke 170g cukríkov, 500g cukru (ale používam len považský)... Slnko

4Stanka4 ... a mohla by som Ťa poprosiť o upresnenie pojmu PDT a nejaký ten overený recept naň?... ďakujem

Lenka PDT je Pasta Dama Top a kupujem si ju v cukrárskych obchodoch v 5kg vedierku. Dievčatá často robia so smartflexom ale white icingom ale ja som spokojná s touto hmotou.

Lenka PDT je Pasta Dama Top a kupujem si ju v cukrárskych obchodoch v 5kg vedierku. Dievčatá často robia so smartflexom alebo white icingom ale ja som spokojná s touto hmotou.

dadika - smiem sa opýtať, akú hmotu (resp. aký recept) používaš na ruže, kvety, lupienky a pod.

dadika, Po, 04. 02. 2013 - 12:18

na kvietky a ozdoby používam Smartflex Velvet - kúpim si 1,4kg vedierko a zneho si odoberám. Výborne schne, výborne sa farbí a má rôzne príchute. Slnko

zou, Po, 04. 02. 2013 - 11:17

PDT je Pasta dama top a nerobi sa doma, kupuje sa hotova v cukrarskych obchodoch, pozri obchodiky na konci stranky, alebo mozno je aj v tvojom okoli taky obchodik....nech sa dari

katci78, Po, 04. 02. 2013 - 16:48

aj ja som mala ten istý maličký Hambím sa problém s MMF aj ked moja známa robí len takto poťahovinu, je to lacnejšie. Ja som si zvykla už aj na marcipán, ktorý si robím sama podľa receptu z jednej staršej kuchárky,ale je to trošku drahšie ako s MMF.

Ahoj, mohla by si napísať tvoj overený recept na marcipán zo staršej kuchárky? Skúšala som už viac, no ten "svoj" som si ešte nenašla. Ďakujem.

jojinka, Po, 04. 02. 2013 - 23:22

Ahoj, zrejme si adla málo cukru, ja mám MMF na torte úplne tvrdú, samozrejme, na dotyk... všetky robim len z mmf.. recept mam od oka, vždy dam do misky cca 300g cukrikov - to mam na 1 potiahnutie, pridam ceru - taky mensi "oriešo" a zo 2-3 PL vody... a kyselinu citronovu, pokial nezabudnem :D treba ROZTOPIť NA VELMI RIEDKE. potom preosievam cukor dovtedy, kym sa mi hmota prestane lepiť na ruky... :)..
ked som cukriky roztopila len trocu, že boli stale naslahane, tak potahovka bola hrozna, skoro penova...

dadika, Ut, 16. 04. 2013 - 09:29

a v čom by si potrebovala poradiť? Ako s ňou farbiť, uskladňovať alebo čo máš na mysli? Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama