poťah na tortu z marschmalloow
Pozrite si aj
Lenka ja robievam s MMF stále (avšak len na poťahovanie).
Hmota by mala mať konzistenciu plastelíny...všimla som si že sa konzistencia mení v závislosti od miery rozpustenia cukríkov. Keď dám trošku viac vody a cukríky viac rozpustím, zamiesim cukor tak vtedy ma pre mňa úplne super konzistenciu. Keď cukríky roztopíš menej a dáš len trošku vody tak je hmota taká "gumovitejšia" mne sa zdá taká akoby nadýchaná a s takou sa mi robí zle.
Ozdôbky robím len z PDT a ružičky tak isto. Vo fotopostupoch je viac postupov na ružičky tak kuk tam
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som niekoľkokrát robila s MMF a pracovalo sa s ňou najlepšie, keď som si ju pripravila deň vopred, dala som ju do chladničky, ona sa cez noc "stabilizovala" a druhý deň som ňou potiahla torty - bola veľmi vláčna a poddajná
. Používam recept čo je tu na stránke 170g cukríkov, 500g cukru (ale používam len považský)...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
4Stanka4 ... a mohla by som Ťa poprosiť o upresnenie pojmu PDT a nejaký ten overený recept naň?... ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenka PDT je Pasta Dama Top a kupujem si ju v cukrárskych obchodoch v 5kg vedierku. Dievčatá často robia so smartflexom ale white icingom ale ja som spokojná s touto hmotou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenka PDT je Pasta Dama Top a kupujem si ju v cukrárskych obchodoch v 5kg vedierku. Dievčatá často robia so smartflexom alebo white icingom ale ja som spokojná s touto hmotou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadika - smiem sa opýtať, akú hmotu (resp. aký recept) používaš na ruže, kvety, lupienky a pod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na kvietky a ozdoby používam Smartflex Velvet - kúpim si 1,4kg vedierko a zneho si odoberám. Výborne schne, výborne sa farbí a má rôzne príchute.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
PDT je Pasta dama top a nerobi sa doma, kupuje sa hotova v cukrarskych obchodoch, pozri obchodiky na konci stranky, alebo mozno je aj v tvojom okoli taky obchodik....nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som mala ten istý maličký problém s MMF aj ked moja známa robí len takto poťahovinu, je to lacnejšie. Ja som si zvykla už aj na marcipán, ktorý si robím sama podľa receptu z jednej staršej kuchárky,ale je to trošku drahšie ako s MMF.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, mohla by si napísať tvoj overený recept na marcipán zo staršej kuchárky? Skúšala som už viac, no ten "svoj" som si ešte nenašla. Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, zrejme si adla málo cukru, ja mám MMF na torte úplne tvrdú, samozrejme, na dotyk... všetky robim len z mmf.. recept mam od oka, vždy dam do misky cca 300g cukrikov - to mam na 1 potiahnutie, pridam ceru - taky mensi "oriešo" a zo 2-3 PL vody... a kyselinu citronovu, pokial nezabudnem :D treba ROZTOPIť NA VELMI RIEDKE. potom preosievam cukor dovtedy, kym sa mi hmota prestane lepiť na ruky... :)..
ked som cukriky roztopila len trocu, že boli stale naslahane, tak potahovka bola hrozna, skoro penova...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som amater prosim poradte ako praovať sgelovou farbou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a v čom by si potrebovala poradiť? Ako s ňou farbiť, uskladňovať alebo čo máš na mysli?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte... viem,že je tu už mnoho rád, ale predsa sa chcem opýtať... robila som 1x poťahovaciu hmotu z marschmalloow...avšak, čítať o tom a vidieť to reálne je to úplne niečo o inom... tak teda chcela by som vedieť, tá hmota z tých marschmalloow, aká by mala byť?...aká by mala byť konzistencia?... ako dlho schne? lebo ak som robila,poťahla som tortu a zdalo sa mi to moc,také vláčne...aký recept je na tvarovanie ruží???... ďakujem za rady...