,,Pieskový marcipan"
Pozrite si aj
Ahoj, vitaj, hladaj tu http://www.tortyodmamy.sk/forums/ako-na
a ja si kupujem hotove hmoty, skusam a tak... tiez sa mi ten domaci rozpadaval a hlavne nikomu nechutil,ani cukrikovy,ale kocky vedia aj s domacimi, no ja nie, kupim a papame
takze citat a citat,,,pre zaciatocnicku a aj pre mna je tam vsetko popisane@!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja robim podla tohto postupu
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/postup-na-zelatinovu-potahovku
je super, len davam troska viac cukru, hlavne ked chcem nieco modelovat. Ale to si uz musi poskusat kazdy ako mu je lepsie.
Ak chces aj ine hmoty pozri tu
http://www.tortyodmamy.sk/marcipan-fondant-a-ine
Nech sa dari a vela trpezlivosti...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
merengy, presne ako ti napísala monky, musíš "len" čítať a hľadať a hľadať a čítať
keď si zadáš hocijakú tému, ktorá ťa zaujíma, otvoríš a nájdeš diskusie, kde kočky opisujú svoje osobné skúsenosti a tam nájdeš odpovede na každú svoju otázku
nedá sa jednoznačne odpovedať na všetko čo si sa pýtala, je to fakt o hľadané, skúšaní, trénovaní
a príď aj do cukrárne na pokec, tam sa môžeš porozprávať s babenkami okamžite
držím ti palček
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ja este k tomu dodam,nielen citat a citat,ale aj skusat a skusat,a sama casom prides na to ako sa ti najlepsie robi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetky informácie ktoré potrebujše tu nájdeš v diskusiách. Len si v ľavom dolnom rohu zadaj kľúčové slovo (slová) do vyhľadávania na tomto webe a uvidíš že je tu toho veľa - len treba čítať.
Nepíšeš aký druh marcipánu si použila - pravý, mliečny? Ja som robila s mliečnym len krátko, pretože ma veľmi boleli ruky od toho dlhého hnietenia. Záleží aj na tom, či si mala recept so pšeničným sirupom (kukuričným) alebo si použila med. Podľa toho čo píšeš sa mi vidí, že si mala pridať trochu vody, aby sa hmota nedrobila. Z marsmallow dosiahneš hladnú hmotu -len odporúčam použiť jemný pr.cukor (považský). Na leský efekt potierajú dievčatá hmoty jemne olejom.
Podľa mňa najlepšie sa robí s kupuvanými poťahovkami - keď začínaš kúp si na skúšku menšie množstvo hmoty (napr.Smartflex velvet 1,4kg) a uvidíš ako sa ti bude pracovať .
Na metalízový efekt sa používajú prachové lesky, ktoré sa na povrch hotového poťahu (ozdoby) nanášajú suchým štetcom - lesky kúpiš v e-shopoch.
Batikovaný poťah sa robí zmiešaním dvoch farieb poťahových hmôt: vyformuješ si obe hmoty do podoby vaľčeka, valčeky vzájomne obtočíš do "vrkoča", ten následne stočíš do "slimáka" a vyvaľkáš. Dúfam že sa to dá pochopiť. Keď chceš jemnejšie mramorovanie, tak hmotu po rozvaľkaní zmies do bochníka a znovu vyvaľkaj - to opakuj pokiaľ nedosiahneš požadovaný efekt.
Tak nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem velmi pekne :) Dadika problem je to,ze ja neviem,aky je to pravy a aky mliecny marcipan. Robila som ho zo suseneho mlieka,cukru,vody,a medu (sirup som nemala).Tak podla vsetkeho to bol mliecny marcipan. Neviem :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemáš za čo , každá z nás si na svoje začiatky určite pamätá
. Áno, použila si mliečny marcipán, pravý marcipán sa robí z mandlí a predáva ho napr. Lid. a dr.Otke. .
Vrelo Ti odporúčam kúpiť si na tú svadobnú tortu hotovú hmotu - skús ten smartflex velvet. Za dobrú cenu ho majú v pecenieskamkou.sk a je v rôznych príchutiach v balení 1,4kg. Ušetrí Ti to veľa času a námahy, krásne sa farbí a na poťahovanie je výborný. Ak chceš robiť aj postavičky, tak skús smartflex flower - ten je na kvietky a postavy.
Tak nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dadi,akurat som sa dnes chcela spytat,ze ci ten smartflex,velaflex a flexa a neviem ake flower,ci to je vsetko jedle? :D Ale asi ano,ked mi to odporucas na potahovku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vitaj...Tu je všetko čo potrebuješ aby sme aj my za chvíľu žasli nad tvojimi dielami - nech sa páči
http://www.tortyodmamy.sk/dobre-rady-v-kocke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcence,dakujem vam velmi pekne. Ste uplne zlate No budem sa snazit to vsetko nastudovat. Do 27. mam premieru druhej torty a to hned svadobnej :D No uz sa tesim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
merengy, ja ti teda poviem, až keď sa tu začítaš do diskusií, potom zistíš, ako hrozne čas letí na tejto stránke
už máš vymyslenú výzdobu? farby?
potom hneď foto do albumu, nech ťa môžeme vychváliť
držím palček
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcence, este by som sa spytala,ze z coho po domacky urobeneho mi odporucate robit kvietky a postavicky? Viem,ze kupovane hmoty su pohodlnejsie,ale ked ja si rada vsetko sama robim. Aj zeleninku si radsej dopestujem, aj kadejake kravinky do domacnosti si sama vyrabam :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to asi bude najlepšie, keď si sama nájdeš tú, ktorá ti naj "sadne" do ruky a bude sa ti z nej najlepšie robiť
ja som robila ružičky a iné kvietky zo želatínovej poťahovky a poťahovala som varnou
ale asi ti každá kočka odporučí tú svoju najmilšiu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, vyskúšaj si urobiť MMF hmotu (marsmallow fondant). Robí sa jednoducho a pekne sa s ňou poťahuje a aj robia kvietky a postavičky. Vyskúšala som ju na začiatku aj ja, ale bola pre nás veľmi sladká . Je tu v receptoch veľmi dobrý recept na MMF, tak veľa šťastia pri skúšaní.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dadi, no problem je,ze MMF mi vobec nevysla. Po pridani cukru do roztopenych cukrikov mi to stvrdlo,ze by som to mohla pouzit do zakladov domu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievcence,
som totalna lama-zaciatocnik,co sa tyka robenia potahovanych tort. Ako to tu cele sledujem,nestiham zasnut,co vsetko na taku tortu dostat kupit :) Podarilo sa mi horko-tazko jednu urobit (pivovy sudok). Odhliadnuc od toho,ze sa do druheho dna rozpadol :D, bol chutovo vynikajuci,ale vzhladovo nic moc. Chcela som sa vas skusenejsich spytat,ako urobit taky hladky marcipan. Na tych fotkach to vyzera vsetko tak krasne,hladko,ako keby to bola plastelina. Moj marcipan bol taky pieskovy. Zle sa z neho potom modelovalo a vseobecne sa nedalo dobre potiahnut,lebo sa mi lamal. Zle som vymiesala? Prip. vedeli by ste mi poradit recept na hladky marcipan. Alebo dosiahnem takyto hladky efekt, ked spravim potahovu hmotu z marsmelov cukrikov?
. Mala by som vsak kopec inych otazok.
Ako spravim farebny potah,ale taky leskly akokeby metaliza.
AKo spravim duhovy potah (nieco na styl batikovanych triciek)?
DAKUJEM