Parížsky krém
Pozrite si aj
neviem, co je to za parizsky krem, lebo ja bud robim pravy parizsky krem ( slahacku )a ten robim bez masla, alebo falosny parizsky krem a ten je tiez iny. Pozri v receptoch, obidva su na tejto stranke. A potom, nepises aku velku torticku budes robit, takze poradit sa da tazko ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pravy parizsky krem bude to, co pise autorka. Slahacka s cokoladou je p. slahacka, nie krem. Krem je s tukom. A to, kam ide cera a tak.. je falosny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten recept som našla na tejto stránke .tortysnov.sk/recept/pravy-parizsky-krem-16
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak je forma cca 37x27cm - ako 1 vrstvu plnky by som dala 1,5 davky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez robim iba takyto " parizak "....ja by som dala z kazdeho po 300g a malo by to stacit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľa ľudí v tom má bordel
Parížska šľahačka - len šľahačka a čokoláda - 250ml smotany na šľahanie + 50g čokolády, za stáleho miešania nechať zovrieť a najlepšie do druhého dňa nechať chladnúť
Parížsky krém - 250ml smotany na šľahanie, 1 lyžicu kakaa , 100g čokolády, 250g masla - smotana+kakao+čokoláda rpivedieme k varu, vachladnuté zmiešame s maslom alebo http://tortyodmamy.sme.sk/forums/kremy/parizsky tých receptov a pomerov je X od parížskej šľahačky sa líši tým, že je s maslom vyšľahaný
Falošný parížsky krém - http://tortyodmamy.sme.sk/content/falosny-parizsky-krem?page=1 alebo http://tortyodmamy.sme.sk/obmeny-falosneho-parizskeho-kremu ...pri falošnom parížskom ide o to, že sa čokoláda "vyrobí-nahradí" kakaom, cukrom a cerou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé cukrárky, prosím vás o radu . Jedna pani chce tortičku na PSP - v tvare kalicha s parížskym krémom ,len neviem či mi bude stačiť ho spraviť s jednej dávky alebo z dvoch . Chcela by som spraviť podľa tohto receptu : 200ml smotany na šľahanie 33%

200g čokolády na varenie
200g práškového cukru
200g masla (margarínu)
ďakujem za vaše príspevky