reklama

Gougéres uz aj s receptom :)

Pridal/a -bigmama- dňa 25. 07. 2009 - 19:40

Trochu netradicne, aj ked to nepatri k tortam, robila som Gougéres-je to tu tradicne pecivo ku pripitku-odpalovane cesto so syrom. Zajtra robime v restauracii krst a tieto som robila ku zajtrajsiemu pripitku. Ak by bol zaujem o recept, dajte vediet Úsmev

Gougéres uz aj s receptom :) , torta, -bigmama-, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Elena B, So, 25. 07. 2009 - 19:47

Áno Tlieskam Tlieskam aj ja by som poprosila o receptík, ďakujem, Bozkávam vyzerá to úžasneTlieskam Áno Tlieskam Áno

evikan, So, 25. 07. 2009 - 20:03

hneď by som si dala a aj s tým prípitkom.recept? určite, zverejni. ďakujemTlieskam Tlieskam Tlieskam Kvietok

kovka, So, 25. 07. 2009 - 23:40

bigmama mozes hodit ten receptik tu k obrazku, aj s plnkami, ktore pouzivas? vyzera to lakavo, dakujem Úsmev Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

no ,kedze ja robim vsetko od oka Mrkám tak napisem ako som to robila ja
salka muky
salka vody
trochu masla (asi 100g), ale vraj je lepsi margarin, lepsie sa dvihnu Chichocem sa
stipka soli, korenie
100 g struhaneho syra (aidam, ja davam emental, lebo je tu lacny Mrkám keby som mala udeny aidam, tak ich urobim s udenim) mozete dat aj na male kocky nakrajanu sunku
3-4 vajcia
postup -urobime odpalovane cesto -zohrejeme vodu s margarinom, ked je zohriata, primiesame muku, sol a korenie a "zasusame" cesto na miernom plameni za staleho miesania, ked je hmota husta (ja neviem, asi 5-7 minut to drahy miesal, ja som nevladalan, robila som zo 4 davok naraz Hambím sa ) a odlepuje sa pekne od hrnca, odstavime a nechame vychladnut
potom postupne jedno po druhom primiesavame vajcia, ja to robim rucne a ked je cesto pekne vymiesane, ani huste ani riedke, preto pisem 3-4 vajcia, to uvidite, aby vam cesto netieklo, ale aby sa lahko robili homolky lyzickou Chichocem sa pridame nastruhany syr priamo do cesta alebo sunku pokrajanu na kocecky, tu znama dokonca kraja aj syr na kocky, nedava struhany, podla chuti
potom uz len na plech (ja davam na spodok papier na pecenie, netreba ho menit, mne vydrzal cele 4 davky) robime homolky malou lyzickou, mozete aj vreckom robit kopceky a pecieme pri 175 stupnoch asi 20-25 minut, mali by sa bez problemov dvihnut, podstata je, dobre "zasusit" hmotu na ohni uplne na zaciatku, raz som to neurobila a roztiekli sa mi, jednoducho sa nedvihli
mozete plnit, ja som neplnila roquefordovou plnkou
tak dufam, ze je to jasne a zelam vela zdaru
ja si totiz pamatam, pre mamu bolo odpalovane cesto pohroma, neotvarat trubu a vacsinou jej aj tak nenapuchli, ja som obracala plechy, aby sa mi piekli rovnomerne a vobec nic sa nestalo, krasne napuchli a zostali take napuchnute a uz zakaznici aj chutnali a vraj su dobre Prekvapenie
takze s chutou do toho Áno
-bigmama- zaciatocnicka Hambím sa


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama