Trochu netradicne, aj ked to nepatri k tortam, robila som Gougéres-je to tu tradicne pecivo ku pripitku-odpalovane cesto so syrom. Zajtra robime v restauracii krst a tieto som robila ku zajtrajsiemu pripitku. Ak by bol zaujem o recept, dajte vediet

Komentáre
aj ja by som poprosila o receptík, ďakujem,
vyzerá to úžasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- vyzerá to lákavo - tiež by som poprosila receptík - vyskúšam
primilka.ke@gmail.com - ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hneď by som si dala a aj s tým prípitkom.recept? určite, zverejni. ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to skvele
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
AJ ja by som poprosila recept:babkazabka@gmail.com Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som poprosila recept na tu syrovu plnku, taku som este neskusala,musi byt mnaaaam shirak@chello.sk
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bigmama mozes hodit ten receptik tu k obrazku, aj s plnkami, ktore pouzivas? vyzera to lakavo, dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ,kedze ja robim vsetko od oka tak napisem ako som to robila ja
salka muky
salka vody
trochu masla (asi 100g), ale vraj je lepsi margarin, lepsie sa dvihnu
stipka soli, korenie
100 g struhaneho syra (aidam, ja davam emental, lebo je tu lacny keby som mala udeny aidam, tak ich urobim s udenim) mozete dat aj na male kocky nakrajanu sunku
3-4 vajcia
postup -urobime odpalovane cesto -zohrejeme vodu s margarinom, ked je zohriata, primiesame muku, sol a korenie a "zasusame" cesto na miernom plameni za staleho miesania, ked je hmota husta (ja neviem, asi 5-7 minut to drahy miesal, ja som nevladalan, robila som zo 4 davok naraz ) a odlepuje sa pekne od hrnca, odstavime a nechame vychladnut
potom postupne jedno po druhom primiesavame vajcia, ja to robim rucne a ked je cesto pekne vymiesane, ani huste ani riedke, preto pisem 3-4 vajcia, to uvidite, aby vam cesto netieklo, ale aby sa lahko robili homolky lyzickou pridame nastruhany syr priamo do cesta alebo sunku pokrajanu na kocecky, tu znama dokonca kraja aj syr na kocky, nedava struhany, podla chuti
potom uz len na plech (ja davam na spodok papier na pecenie, netreba ho menit, mne vydrzal cele 4 davky) robime homolky malou lyzickou, mozete aj vreckom robit kopceky a pecieme pri 175 stupnoch asi 20-25 minut, mali by sa bez problemov dvihnut, podstata je, dobre "zasusit" hmotu na ohni uplne na zaciatku, raz som to neurobila a roztiekli sa mi, jednoducho sa nedvihli
mozete plnit, ja som neplnila roquefordovou plnkou
tak dufam, ze je to jasne a zelam vela zdaru
ja si totiz pamatam, pre mamu bolo odpalovane cesto pohroma, neotvarat trubu a vacsinou jej aj tak nenapuchli, ja som obracala plechy, aby sa mi piekli rovnomerne a vobec nic sa nestalo, krasne napuchli a zostali take napuchnute a uz zakaznici aj chutnali a vraj su dobre
takze s chutou do toho
-bigmama- zaciatocnicka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to zaujimave môžte mi poslať recept?
