cokolada
Pozrite si aj
ahoj, v niektorych receptoch pisu ze len čokoladu s 60% kakaa, ale ja som robila aj s obycajnou orion na varenie, figaro, ale aj ta poleva co je v tych vackoch ako medailonky je dobra
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu polevu som videla zatial len v cba ...inde som este nepozerala.... moze byt aj ta???, asi nie vsak...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bežne v jednote dostaneš biele aj hnedé "peniažteky". Je to cukrárska poleva, v priesvitnom sáčku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no len my v lucenci nemame jednotu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam čokoládu z lidla, je v takom hnedom obale, majú ju pri kakau, je to 200 g balenie je s 50 % podielom kakaa, som s ňou maximálne spokojná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a je vhodna aj na chocotransfer?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v pohode aj na čokotransfer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja na čokotransfér používam klasickú čokoládu na varenie orion alebo figaro a zatial sa mi vždy podaril
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pouzivam aku mam je mi to jedno..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Počkaj pár dní a všetko sa dozvieš. V sobotu sa začne predávať prvé číslo časopisu TORTY OD MAMY a tam bude všetko zdokumentované.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
huraaa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a kde ho dostanem??????.... a ta cokolada sa neriedinicim vsak a nema byt velmi horuca...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano čokoláda sa neriedi ja ju rozpúštam na teflonovej panvici a musí byt taká vlažná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dá sa rozpúšťať aj v mikrovlnnej rúre, ale veľmi opatrne, po pár sekundách vyťahovať a premiešať, ohriať max. na 39 - 40 st, potom schladiť na 32 st a tak nanášať na čokotransférovú fóliu, aby sa vzor nerozmazal. Na rozmazanie mi stačilo, že som ju chytila do ruky v mieste vzoru
. Prvý raz som čokoládu nariedila, lebo sa mi zdalo, že sa pomaly rozpúšťa a úplne mi zošedla.
Teraz som použila malé biele peniažteky z T-formaxu a hnedé z Cukrárskych potrieb od p. Kováča, obe boli krásne. Tieto sú dlhšie v tekutom stave, ako bežná čokoláda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
viem ze sa to tu riesili uz vela krat ale je tu strasne vela prispevkov a vzdy o inom ako hladam..... chcem sa spytat ze aku cokoladu pouzivate pri vyrobe cokoladovych ozdob a pri vyrobe chocotransferu aka znacka... a aky ja vlastne postup alebo nejake pravidla:??? dakujem