nedari sa mi grilaz
Pozrite si aj
Ja robím 300g cukru, potom pridám skaramelizované salko, nechám povariť, potom pridám celú heru, nechám poriadne rozpustiť a povarím. Odstavím z platne a pridám 100 - 130 g orechov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja mamina toto robi,urobia sa jej hrudky ale tie sa potom roztopia a ak niektore aj nie tak ich vyberie...jasne ze ked das nejaky tuk alebo hocico do karamelu a je to chladnejsie tak to stvrdne a robia sa hrudky..ale tie sa potom rozpustia,len to chce trpezlivost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No zajtra to skusim este raz do tretice,lenze ja ked spravim karamel tak to nachvilu odstavim nabok a pomaly miesam a pridavam tuk,zacne mi to bublat a spravia sa mi svtrdnute hrudky a neda sa stym hnut....zajtra radsej spravim stym salkom lebo grilazky su mi asi neni sudene...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
treba to nehať dlhšie vrieť na menšom plameni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte babeny, mam super repect, 300g cukru z toho polovicu upalit na karamel, ked je karamel hotovy zaliat ho 100ml vody nechat prevarit a potom tam vsypat vanilkovy cukor, zvysny krystalovy a pridat 180g masla nechat prevarit, potom si rozmiesat 4 vajcia a 2PL sojoveho mlieka a vmiesat do hmoty a nechat chvilu na ohni povarit kym trochu nezhustne. ked odstavime pridame orechy a plnime, su super teda aspon ked robim ja tak kazdy chvali
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
môj recept je 250g cukru upáliť na karamel na pomalom plameni v širokom hrnci, aby vrstva cukru bola čo najmenšia, tak sa karamel nespáli. neodstavujem zo sporaka, pridávam jednu heru, ( so žiadnym iným tukom mi to nešlo tak dobre ), potom čakám, najprv to stvrdne, ale hera sa postupne rozpúšťa a aj karamel sa rozpúšťa, túto zmes už miešam, kým to "nebublá" a hmota je spojená, potom pridávam jedno salko, znova počkám kým to zovrie. Nakoniec pridávam 250g orechov a chvíľočku povarím. Odstavím a plním oblátky. Pred hodinou som dokončila desiatu dávku, všetky sú OK.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kristina67 dávate salko skaramelizované, alebo obyčajné?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do griláže salko obyčajné. ( poprosím, bol tu dobrý zvyk, že si tykáme, ďakujem :) )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne toto robievam aj ja :) je to vyborne a roky to robieva moja starka, to od nej mam recept :) inak salko normalne, nie skaramelizovane, ved je tam karamel z cukru :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobre dam na vas,zajtra to skusim....dakujem vam velmi pekne za vase rady a recepty a hlavne trpezlivost somnou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...robím presne ako Kristína 67, vždy sa podaria, je to výborný recept, vždy si to nechaj dobre prevariť a podarí sa, neboj nič.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som práve robila grilážky, a to takto: 400 g kryštál.cukru som upálila na karamel. Karamel treba nechať variť trochu dlhšie, až sa po okrajoch začne tvoriť akoby pena, potom znížiť teplotu a pridať pomaly za miešania salko, potom pridať 100 g masla a 100 g Cery a 200 až 250 g zomletých orechov postupne. Treba stále miešať a je z toho príjemný chutný krém, ešte vlažný treba natierať na oblátky nožom vlhčených vo vode.Vyšli perfektné grilážky. Odporúčam. Časť orechov bola zomletá a časť orechov som nasekala na drť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj jankasz
ked som precitala nadpis "Nedari sa mi grilaz" koro ma zamrazilo. Presne tento problem mam tento rok aj ja. Mam osvedceny recept a aj tak jedna davka letela do kosa, lebo cukor pri karamelizovani vobec nepovolil a stale ostavali hrudky. Pochopila som, ze chyba je v surovinach, tak som kupila stary dobry Povazsky cukor a opat skusila urobit. No a teraz sa mi stalo to, co tebe. Hrudky sa vytvorili, ked som tam dala palmarin, co sa mi doteraz nikdy nestalo... Tak som to opat dala na sporak a zohrievala, kym sa neroztopil. Pridala som salko a orechy a este 5 minut jemne varila. Grilasik som dokoncila, ale nie je to ono.
Je tvrdy a na oplatke nedrzi dobre nalepeny. Podla mna som to prilis dlho zahrievala...
Vazne uvazujem, ze urobim este jednu varku a ked to nevyjde, poznacim si k receptu, ze niekde sa stala chyba a treba velmi opatrne volit suroviny.
Inak s tymi surovinami naozaj nieco bude... tento rok to nie je jediny kolacik, co ma sklamal...
Pre osvedcene recepty, treba asi pouzivat osvedcene znacky surovin a ked to nevyjde, mozeme si byt iste, ze vyroba (muky, curku, tukov atd.) presla nejakou zmenou a musime zacat improvizovat.
Drzim ti palce!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som dnes robila, 200g cukor kryštal -upaliť na hladky karamel, pridať 1 stužený tuk, 200g orechy-ja meliem-lebo potom ostávaju prázdne miesta ked su hrube orechy a zle sa krajaju,a jedno salko,dlhšie prehrievať, najskôr to vyzera že tuk sa oddelil ale postupne miešaním sa to spojí, vyjde na 1 t.oplatky,
treba to riadne zaťažiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka,ty do upáleného cukru dávaš hned tuk?Ja robievam tak,že si upálim cukor na miernom ohni,potom zalejem salkom,ked sa mi roztopí karamel,tak tam pridám orechy,odstavím z ohňa a potom tam dám palmarín.Dobre premiešam a dávam na oblátky.Nikdy sa mi nestalo to,čo tebe.Držím palce,nech sa ti vydarí a detičkám urobíš radosť.Mám recept:30dkg kr.cukru,20dkg orechov/1/2 pomlieť a 1/2 posekať/,1 salko,nechať povariť a pridať 1 Palmarín.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do upáleného cukru nalejem horúci tuk a horúce Salko, odstavím z ohňa a dobre rozmiešam. Ak sa na cukor dá chladný tuk a studené Salko tak karamel stvrdne a trvá dlho kým sa rozpustí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takže tuk normálne rozpustíš a naleješ ho do karamelu? Musím vyskúšať lebo mne sa stáva to isté čo babám, ztuhne mi to a som z toho na nervy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do jedného malého hrnca hodím kocku tuku, otvorím konzervu Salka a obidvoje postavím do hrnca s vodou. Zapnem a nechám zohrievať až je horúce. Medzitým si nasekám orechy, rozpustím cukor na karamel a už to len všetko spojím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tyto dělám já - jsou měkké a vynikající
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=213&t=45802
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila včera, upálený cukor, do toho hneď maslo, smotanu, vajce a orechy a žiadne hrudky sa mi nespravili. Robila som to v hrnci s hrubým dnom, žeby preto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj a ja zasa robim taky:25dkg cukor kryšt. 25dkg orechy pomlete, 1 vajičko ,1 palmarin, postup: cukor prepražim potom pridam palmarin pridam orechy trochu počkam a dam cele vajičko je velmi hutny a už iba ten robim lebo so salkom sa mi nestale podaril aj velmi je sladky a ten neje sladky tak prajem dobru chut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zienky,dakujem vam velmi pekne za rady aj za recepty a hlavne za trpezlivost so mnou ...vcera somnou asi lomcovali tehotenske hormony alebo co,ked sa mi nedarilo....i ked dnes hned rano letela znova jedna varka do kosa lebo som to pomalicky spustala a karamel sa mi vobec nespravil iba hrudky,uz som bola zufala,ale potom som si povedala kaslem na teba...spravila som linecke,rafaelo,oriesky a zmrzlinove kornutky a ked som isla pre syna do skoly nedalo mi to a kupila som povazsky cukor ale krupicovy,myslela som,ze sa mi rychlejsie stopi a nebudu hrudky....tak aj bolo a konecne som ich dorobila a zatazila....neviem ci to bolo fakt v tom cukre,predtym som robila s korunnym,ten sa mi zda,ze ma väcsie krystaliky,tak som zvolila krupicovy a chvalabohu sa mi to podarilo...este naplnim tie kornutky a fajront...este raz vam dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no,takže nie som jediná,tento problém mám aj ja.a len tak mi napadlo,nedá sa karamel urobiť z práškového cukru?,idem spraviť ešte jeden pokus a uvidíme,čo z toho bude,ak nie,tak je to asi posledný pokus na tento rok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Já dávám JENOM MLETÝ CUKKR (viz. můj odkaz na recept výše) a je to absolutně bez problémů
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja mám iný recept:14 dkg medu,14 dkg praš.cukru,14 dkg masla,14 dkg orechov,4žĺtky,4 oplátky
Cukor upáliť na karamel,pridať orechy(celé),dať na tanier vysypaný cukrom.Keď stuhne,pomlieť na orechovom mlynčeku.Žĺtky variť nad parou s medom,vychladnuté zmiešať s maslom,pridať pomletý karamel.Naplniť oplátky a zaťažiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takže dnes som urobila druhý pokus a čuduj sa svete,vyšiel,išla som podľa tohto receptu,tak komu sa nedarí,nech skúsi,možno sa podaria http://www.akosatorobi.sk/video/1275/grilazove-rezy-recept-na-karamelov…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My v Revúcej ho robíme tak, že iba cukor vysypeme na plech.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte,chcem vas poprosit o pomoc uz som hladala na nete ci nema niekto podobny problem ako ja ,ale to asi len ja som taka nesikovna
nedari sa mi spravit grilaz,co sa dava medzi oplatky...ked roztopim cukor a pridam tuk ci uz stuzeny alebo aj heru,tak mi to hned stvrdne a zhrudkovatie,uz som vyhodila 2 davky ja neviem ci som taka mantava alebo co....chcela som robit tu falosnu grilaz- cukor, tuk, orechy a dava sa tam vajce namiesto salka...ale aj ked robim so salkom aj tak to nieje bohvie co...chcela som to spravit pre deti do skolky na vystupenie lebo to maju radi, no ale asi stym nepohnem...mal niekto podobny problem alebo ci len ja som taka mantava?
