naplneny korpus sa rozpadava
Pozrite si aj
Slass,pozri si ešte dalšie názory ,určite sú tu napísané ,ale já si myslím že si dala veľmi málo masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hmmmm...no neviem...ale aj ja by som povedala ze malo masla....a podla mna tym ze plnka bola riedka..(neviem-mozno) tak sa cesto nasiaklo a proste povolilo...plnka sa roztekala a tym sa ti rozpadla cela torta...podla mna ak sa da tak rozobrat...pridat do plnky este maslo a znova naplnit...tot moj skormny nazor....drzim palčeky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som povedala, že na 1 liter mlieka si dala málo masla. Ja dávam na 0,5 l mlieka 250 g masla. Uvidíš, čo napíšu väčšie odborníčky ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moze byt viac faktorov, bude cerstvo upeceny korpus (treba ho piect min. den dopredu)..velmi jemny, krem by bol dobry keby bola torta jedenkrat plnena, ale ak je dvakrat alebo trikrat viac plnena tak je tam malo masla...skus dat tortu vo forme do chladnicky aby to sadlo a zatuhlo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam málo pudingové plnky, ale keď robím, tak na 1 l mlieka dávam 3 alebo 4 pudingy a 2PL múky....keď sa dá veľa masla, je to mooooc maslové....no na takéto množstvo hádam tak 2,5 masla. Zachrániť už asi nijako....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam - 2 pudingy na 6 dc mlieka a 500 g masla. Korpus sa mi raz roztrhol do strany preto, lebo som ho namočila a potrela džemom až po okraj - odvtedy už nekropím korpus až ku kraju a je to ok.
Tiež si myslím, že si mala riedku plnku. papa Evka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa vidí zlý pomer použitých surovín na krém - a to 2 pudingové prášky na 1 liter tekutiny je málo - dala by som min. 3 a ideálne 4 ks a tiež masla je tam veľmi málo - takže nabudúce radšej 250 g masla na 500 ml pudingu. Trochu si to síce zahustila tou múkou, ale ako vidíš, zrejme to nestačilo. Skús dať krém dole z korpusu a ešte ho zahustiť pridaním masla. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam pudingovo-maslovy krem na 1L mlieka davam 3 pudingy a 200g masla a je v pohode ,tu je moj cokoladovy a tak isto robim aj vanilkovy ... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24824 podla mna mas moc jemny korpus. Skus nechat torticku cez noc v chladnicke,mala by stuhnut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež si myslím, že na l mlieka je to málo masla, ale aj málo pudingu, ja by som dala o jeden viac, bolo by to hustejšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ako pisu kocky, malo pudingu a maslana 1l..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rady a za vas cas .vecer som spravila este jeden korpus,zo siestich vaje,a je akurat vysoky,tak sa aj lepsie prekroji,a plnku skusim hustejsiu.potom pridam foto,ak sa uz podarii.dakujem este raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
25. september 2012 - 22:58 poslal Slass
Ďakujem za vsetky vase doterajsie rady.Bez vas by sa mi to asi nepodarilo.Pridavam fotku mojej prvej,a dufam ze nie poslednej torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, korpus som prerezala,naplnila a zrazu sa mi to zacalo rozpadavat do stran.Plnku som robila z 1 l mlieka,2 zlate klasy,2PL hladka muka,2 zltky + 200 maslo,200 cukor... tak som na to dala formu,a stiahla boky.Da sa to nejako zachranit?
