Táto tortička je tiež čokoládová(3,5 kg)

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
úžasná, mám piecť na krštiny, konečne som našla inšpiráciu!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pekná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stanka pleaaaaaaaaaaas!! čím si spájala tie okraje marcipánu??? Ď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to čokoládová hmota a spájaná je marcipánovým ozdobným štipcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim objsnit - co je cokoladova hmota a tomu spicu tiez nerozumiem ako to funguje?
Ak dobre vidim, okraje torty si zdobila kliestikmi. Kde si pouzila ten spic? Dakujeeeeem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...och,zle som sa vyjadrila.Boky som troška potrela cukrovým sirupom a stláčala klieštikmi.A čokoládová hmota sa robí z čokolády.Myslím,že sa tu objavil aj recept od Bohuša a žienky si ho chvália.Ja používam rozpustený cukor vo vode privedený do varu a bielu čokoládu.Ale robím to od oka.Ale klikni na čokoládové hmoty a možno tam bude recept od Bohuša.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dík...a prosím kde ho kúpim? hmotu občas nepotiahnem dobre, preto by sa mi toto náramne hodilo!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
inak je torta nadherna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stanka, prosím ťa poraď mi to s tou čokoládovou hmotou, a následným spájaním, ja tomu nerozumiem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Alijusa.Neviem presne čo by si chcela vedieť,tak začnem od začiatku.Každý má svoj osvedčený recept a môj je takýto.Dám si kr.cukor asi za hrnček do misky a zalejem to vodou.Akurát aby sa zakryl cukor - privediem do varu.Ja si to potom skúšam na vareške a medzi dvoma prstami ako to lepí a podľa toho viem,že už to môžem odstaviť a pridať čokoládu.Niekedy prisypem ešte cukor a nechám povariť.Záleží od hrnčeka.Vždy mám ale viac čokolády.Môžeš si roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli ale ja ju nalámem a nahádžem do ešte horúceho sirupu.Stále miešam pridávam čokoládu pokiaľ sa mi nezačne odlepovať od stien alebo sa spájať,zrážať do kopy.Potom si posypem práškovým cukrom dosku,dám tam čokoládovú hmotu a ešte poriadne vypracujem.Vypracovanú hmotu dávam do mikroténového sáčku a nechám postáť do druhého dňa.Lepšie sa s tým potom pracuje.Môžeš to dať do ľadničky ale môže to byť aj pri izbovej teplote,ak s tým budeš pracovať na druhý deň.V ľadničke to môžeš skladovať tak mesiac.No a čo sa týka lepenia,tak ja si troška odlejem zo sirupu a potom ho používam pri lepení.Pri košieľke som si vykrajovala boky a vrch.Potrela som jednu aj druhú stranu a stlačila ozdobnými klieštikmi.Tak to spravilo vzor a zároveň aj spojilo obe hmoty.Dúfam,že v tom nebudeš mať ešte väčší zmätok než doteraz.Hádam som ti nejako pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Stanka chcela by dom aj já vyskúšať Tvoju hmotu. Má byť taká hustá asi ako marcipán? Ako potom pokračovať vyvaľkať? Alebo napíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Má byť ako plastelína a ja ju vždy podsypujem a hnetiem.Nedá sa povedať nič na 100% ale ja som sa ju naučila iba skúšaním.Najprv som všetko preratávala ale teraz robím takmer všetko od oka.Treba vyskúšať a uvidíte či budete spokojné a či som Vám aspoňtroška pomohla.Ahojte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Stanka veľmi pekne za ochotné vylíčenie postupu..., budem sa snažiť, určite v tom nemám väčší guláš, len či sa mi to podarí....ale inak torta je krásna, čistá práca...takže hor sa!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...veľa inšpirácií a rád som si zobrala z tejto stránky,tak hádam sa hodia aj moje rady.Budem len rada.Hodne zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky