reklama

Moja prvá

Pridal/a Stanka168 dňa 21. 09. 2008 - 19:29

Váľam sa od smiechu po podlahe Táto tortička je tiež čokoládová(3,5 kg)Úsmev

Moja prvá, torta, Torty na krstiny, Stanka168, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

aljusa, Ne, 21. 09. 2008 - 22:17

úžasná, mám piecť na krštiny, konečne som našla inšpiráciu!!!Áno Áno

aljusa, Po, 22. 09. 2008 - 14:19

stanka pleaaaaaaaaaaas!! čím si spájala tie okraje marcipánu??? Ď.

Je to čokoládová hmota a spájaná je marcipánovým ozdobným štipcom

Spagi, St, 24. 09. 2008 - 10:21

prosim objsnit - co je cokoladova hmota a tomu spicu tiez nerozumiem ako to funguje? Hambím sa Chichocem sa Ak dobre vidim, okraje torty si zdobila kliestikmi. Kde si pouzila ten spic? Dakujeeeeem.

...och,zle som sa vyjadrila.Boky som troška potrela cukrovým sirupom a stláčala klieštikmi.A čokoládová hmota sa robí z čokolády.Myslím,že sa tu objavil aj recept od Bohuša a žienky si ho chvália.Ja používam rozpustený cukor vo vode privedený do varu a bielu čokoládu.Ale robím to od oka.Ale klikni na čokoládové hmoty a možno tam bude recept od Bohuša.

aljusa, St, 24. 09. 2008 - 09:46

dík...a prosím kde ho kúpim? hmotu občas nepotiahnem dobre, preto by sa mi toto náramne hodilo!!!Plačem Slnko Áno

aljusa, Ut, 04. 11. 2008 - 15:03

stanka, prosím ťa poraď mi to s tou čokoládovou hmotou, a následným spájaním, ja tomu nerozumiem....Plačem

Slnko Ahoj Alijusa.Neviem presne čo by si chcela vedieť,tak začnem od začiatku.Každý má svoj osvedčený recept a môj je takýto.Dám si kr.cukor asi za hrnček do misky a zalejem to vodou.Akurát aby sa zakryl cukor - privediem do varu.Ja si to potom skúšam na vareške a medzi dvoma prstami ako to lepí a podľa toho viem,že už to môžem odstaviť a pridať čokoládu.Niekedy prisypem ešte cukor a nechám povariť.Záleží od hrnčeka.Vždy mám ale viac čokolády.Môžeš si roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli ale ja ju nalámem a nahádžem do ešte horúceho sirupu.Stále miešam pridávam čokoládu pokiaľ sa mi nezačne odlepovať od stien alebo sa spájať,zrážať do kopy.Potom si posypem práškovým cukrom dosku,dám tam čokoládovú hmotu a ešte poriadne vypracujem.Vypracovanú hmotu dávam do mikroténového sáčku a nechám postáť do druhého dňa.Lepšie sa s tým potom pracuje.Môžeš to dať do ľadničky ale môže to byť aj pri izbovej teplote,ak s tým budeš pracovať na druhý deň.V ľadničke to môžeš skladovať tak mesiac.No a čo sa týka lepenia,tak ja si troška odlejem zo sirupu a potom ho používam pri lepení.Pri košieľke som si vykrajovala boky a vrch.Potrela som jednu aj druhú stranu a stlačila ozdobnými klieštikmi.Tak to spravilo vzor a zároveň aj spojilo obe hmoty.Dúfam,že v tom nebudeš mať ešte väčší zmätok než doteraz.Hádam som ti nejako pomohla.Hambím sa

Zlomené srdceZlomené srdceAhoj Stanka chcela by dom aj já vyskúšať Tvoju hmotu. Má byť taká hustá asi ako marcipán? Ako potom pokračovať vyvaľkať? Alebo napíšSlnko

Zlomené srdce Má byť ako plastelína a ja ju vždy podsypujem a hnetiem.Nedá sa povedať nič na 100% ale ja som sa ju naučila iba skúšaním.Najprv som všetko preratávala ale teraz robím takmer všetko od oka.Treba vyskúšať a uvidíte či budete spokojné a či som Vám aspoňtroška pomohla.AhojteBozkávam

aljusa, Št, 06. 11. 2008 - 11:11

Ďakujem Stanka veľmi pekne za ochotné vylíčenie postupu..., budem sa snažiť, určite v tom nemám väčší guláš, len či sa mi to podarí....ale inak torta je krásna, čistá práca...takže hor sa!!!Váľam sa od smiechu po podlahe Chichocem sa Áno Áno Áno

Tlieskam Tlieskam Tlieskam ...veľa inšpirácií a rád som si zobrala z tejto stránky,tak hádam sa hodia aj moje rady.Budem len rada.Hodne zdaruObjímam Objímam Objímam


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama