
Rýchle a šťavnaté čokoládovo-šľahačkové rezy
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
štipka | prášok do pečiva | |
Čoko-hmota: | ||
2 | balíky | piškóty |
trocha | punčová aróma | |
50 | millilitrov | rum |
350 | gramov | malinový lekvár |
Čokoládová plnka: | ||
365 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
2 | polievkové lyžice | kakao |
trocha | práškový cukor | |
Dokončenie: | ||
500 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
Z ingrediencií na cesto upečieme korpus. Po vychladnutí stiahneme z korpusu vrchnú "kožu", ktorá sa sama uvoľní a potrieme korpus lekvárom. Ja dávam tú vrchnú vrstvu čo sa aj sama uvoľní z každého korpusu dole a tak mám veľa vysušenej piškótovej hmoty ktorú používam aj na tento zákusok - asi tak 2 litre hmoty, ja to už robím od oka tak sa mi to ťažšie píše.
Čokoládová hmota: môže to byť nižšia vrstva alebo vyššia podľa chuti, alebo odpad z korpusov, 2 balíky podrvené piškót alebo upiecť ešte 1 korpus zo 7vajec a pomrviť ho, je niekoľko spôsobov ako vyrobiť čoko-hmotu.
Pomrvené piškóty, 2 punčové arómy, poldeci rumu, 350 g malinového lekváru (je veľmi dôležitý dodá zákusku šťavnatosť).
Čokoládová plnka: 1 a pol masla,10 dkg čokoláda na varenie 2 lyžice kakao a pr.cukor podľa chuti/.
Na korpus s lekvárom rozotrieme rukou čoko-hmotu do hladka a dáme na chvíľu do chladničky stuhnúť. Vyberieme z chladničky dookola jemne obkrojíme a narežeme 10 pásov na ktoré nastriekame šľahačku a každý pás narežeme na 4-5rezov /potrebujeme pollitra rastlinnej šľahačky na jeden plech-33x38cm/.
No moja je to pekne polopate napísané ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zat ma velmi rad sviezenky tak vyskusame dakujem za receptik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
výborné rezy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robim ich aj ja ked mam odpad.ale takto je super ozdobit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
výborne,lebo mávam vela orezov takže ďalši super receptik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujééééééééém Vám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyborny napad
, krasne to vyzera
, hned zajtra ho urobim, lebo ja ked zocim nieco eno-nuno, tak hura system, idem na to 