MMF gumová s bublinkami :(
Pozrite si aj
ja keď urobím tak nedavám do chladničky len do igelitky a na linke ale som došla na to že keď pár dni nechám odpočivat tak sa mi lepšie stým
robí skus trošku nahriať mikrovlnke a znova premiesiť,ale su tu šikovnejšie devčetá ktore lepšie poradia nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si osobne tiež myslím, že nie do chladničky. ...ale nehrám sa na profesionálku....ja robím želatínovú hmotu.
Tiež si ju robím dopredu, dám do igelitu..( nie do mikroténu )
, a pred použitím šup do mikrovlnky na chvíľočku..
...ale zbadala som, že keď s tou hmotou nakladám ako s cestom
, že to tak miesim kadejako...
..tak to je plné vzduchových bublín...
....myslím, že to z toho..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uvidim teda jaka bude zajtra...aj ked sem ju nedala do lednicky tak mi urobila to iste...proste taka moc plasticka ze pri valkani sa narobim jak kuuuuuuuuuun
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nabudúce daj viacej cery a vody
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja davam na 175g cukrikov 50g cery a asi pol citrona šťavy. A na original biele americke ešte cca 3 lyžice vody a je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ceru ani nedávam (nevidím v tom nejaký rozdiel keď tam je alebo nie je). Podľa mňa je tam málo cukru, keď mám hmotu takú "penovejšiu" tak ju premiesim mokrými rukami a primiešam trochu cukru a miesim na stole posypanom solamylom. Ona potom chytí takú super konzistenciu a po vymiesení ju zabalím do vrecka a nechám tiež len tak voľne na linke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, ako Stanka4, ale ja cery dávam tak 20g, ked je moc gumova treba trochu nahriať a pridať cukor , robím iba s MMF
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Každá robíme inak.. Ja pre zmenu nedávam ani vodu, ani Ceru. Tu som spísala môj recept aj s postupom: http://www.lorna.estranky.sk/clanky/marcipan-a-ine-potahove-hmoty/potah…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim stale podla receptu:600-700g cukru,3PL vody,55g cery,1KL kyseliny a 170g cukrikov.vzdy je ok-ale raz som vymenila cukriky za orginal Marschmalow a vtedy mi urobilo to iste co tebe-nebolo mozne sa zbavit bubliniek.Odvedy ten druh pouzivam iba na farebny MMF-na ten je super,lebo je viac elasticky.
Casom som prisla na to,ze kazde cukriky su ine...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja neviem,ja robim len s tych bielych,nikdy som do chladnicky nedavala a aj tak sa mi v poslednej dobe robia bublinky.stale to robim rovnako,nechapem preco.uz ma to aj prestalo bavit to skusat,ale este urcite vyskusam,len musi prist ten spravny cas tak lorinka drzim palce,nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nedavala som ceru, a ked sa hmot sprava ako roztopene cukriky, tak je tam malo cukru, preto je pruzna az prilis...teraz uz len nahriat premiesit a pouzit taku, cukor je uz neskoro prisypavat, ked uz ma hmotu svoju konzistnciu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nedavala som ceru, a ked sa hmot sprava ako roztopene cukriky, tak je tam malo cukru, preto je pruzna az prilis...teraz uz len nahriat premiesit a pouzit taku, cukor je uz neskoro prisypavat, ked uz ma hmotu svoju konzistnciu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babulky tak dnes som ju teda prihriala trosku podsypala a bola siice aj tak tuhsia ale aspon sa netrhala..:))) ale myslim ze moje "od oka" uz pouzivat nebudem a budem postupovat len podla vasich rad..:) moc vam dakujem za ochotu pomoct..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je dobre nechať hmotu odstáť do dalšieho dňa. Prihriať, ak sa lepí pridať cukru. Alebo vyvaľkať, podsypať a ono si to ešte zobere cukor "samo" Znova prihriať a už je hotova hmota. Je dobre, ak pri vaľkani nieje horúca ani teplá, lebo potom robieva bublinky napovrchu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si MMF robím tesne pred poťahovaním, vtedy si ju pripravím akurát na vaľkanie a taká odstáta je dobrá na modelovanie, vtedy ju podľa potreby prihrejem v mikrovlnke. Bublinky sa mi robia vtedy, ak raz rozvaľkanú hmotu poskladám a znova premiesim a potom rozvaľkám, ale nebýva ich veľa, len tak jedna, dve, tie ešte pri vaľkaní prepichnem špendlíkom a dovaľkám a je to OK. Inak by sa mohli robiť ešte vtedy, ak roztopené cukríky nepremiešaš a nevypustíš z nich vzduch ešte pred pridaním cukru. Roztopené cukríky treba najprv dobre premiešať. Vtedy tá napuchnutá hmota spľasne, stane sa z nej taká ťahavá kašička. Až vtedy sa pridá cukor, najprv toľko, aby si mohla vymiešať lyžicou alebo vareškou - ešte v miske, a potom si dám cukor na dosku a vyklopím hmotu z misky a domiesim cukor na potrebnú tuhosť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako píše sigetka, cukríky treba pred pridaním cukru poriadne roztopiť a premiešať, aby sa bublinky stratili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby poradte mi kde zas ja robim chybu ci sa Vam to niektorej uz stalo..
Biela hmota mmf davam trochu cery, voda asi 5lyzic , kyselka cukor podla toho ako sa mi lepi... vsetko spracujem zabalim do folie a nachvilku dam do ladnicky ...nakonec je hmota jak jeden velky Marschmalloow ledva vyvalkam vracia sa to spat jak guma a este vznikaju aj bublinky nevyzera to vobec pekne...co zas robim zle?