
doma robený
15 | dekagramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | med |
50 | millilitrov | voda |
1 | štipka | soľ |
8 | gramov | želatína číra granulovaná |
3 | polievkové lyžice | voda |
Želatínu dáme napučať do vody. Medzi tým z cukru, medu,vody a štipku soli uvaríme sirup.
Napučanú želatínu dáme do vyššej nádoby , v ktorej budeme želatínu šlahať s ručným mixérom tak, že postupne prilievame uvarený sirup. Celá procedúra trvá asi 8-10 minút.
Keď dostaneme bielu penu ako keď zohrejeme v mikrovlnke marschmallow cukríky rozdelíme na tolko časti koľko farieb chceme mať.
Pridáme farbivo a do každého zapracujeme tolko preosiatého práskového cukru kolko znesie ,aby sme mali vláčnu poťahovaciu hmotu. Samozrejme aj tu musíme mať ruky namastené.
Ak robíme pre deti cukríky tak môžeme pridať rôzne príchute a vylejeme vyšlahanú penu napr. do obalu od nanukovej torty, naspodok a navrch dáme olejom potretý mastný papier.
Za pár hodín máme hotové marschmallow , ktoré môžeme s detmi vykrajovať na rozne formy a obaliť s práskovým cukrom do ktorého sme pridali trocha maizeny.
zase môžme dačo nove skúšať dakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A nedala by sa podľa tohto postupu robiť rovno poťahovka na tortu alebo na ozdoby? Neskúšal to niekto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď do vyšlahanej želatíny hneď zapracujete práškový cukor dostanete poťahovú hmotu,ktorú možete použiť na poťahovanie torty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už sa teším,ako budeme s vnúčatkami kúzliť -MM totiž zbožňujú!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V obchode kúpite 20 gramové balenie želatíni,to Vám vystačí na 2,5 porcie samozrejme treba prispôsobiť aj ostatne suroviny,ak keď môžem dať tip na dochucovanie pre deti,tak ja tam dávam tie práškové limonády.Potom cukríky budú aj pekné farebné aj chuťovo super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mam este otazocku, praskovu limonadu tam date celu, alebo iba cast? Uz totiz planujem aku prichut urobim doma detom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ste uplne skvele, uz sa tesim ked to doma vyskusame!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, Hidasz.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte jeden tip na využitie .Keď hotovú,prifarbenú,dochutenú hmotu rozotriete na tenučký plát, po stuhnutí môžete vykrajovať napr.zajačiky,kačičky,kvetinky atď.môžete s nimi ozdobovať medovníkové vajíčka na veĺkú noc.Nebude tam tolko cukru ako v poťahovke, budú vyzerať pekne a deti ich milujú,aj tie moje ktoré majú 27,25 a 20 rokov. A nezabudnite papier najprv natenko natrieť olejom a navrch dať tiež .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosimťa a čím tu vykrojenu ozdobu napr zajačika prilepím na ten medovník,bielkom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyšlahaný bielko s cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Želatínu netreba rozpustiť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v recepte je napísané na 8 gramov želatíny treba 3 lyžice vody ,nechať napučať a postupne pridávať uvarený sirup...netreba sa báť je to jednoduché,nič nemôžete pokaziť.....Príchute dávate podľa potreby,ochutnáte a budete vedieŤ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka za receptík, nakoľko som celiatička a doteraz som sa bála zjesť kupované marschmallow. Teraz si už vyrobím domáce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Erika aj ja som celiaticka, a jedla som aj kupovane cukriky, nikdy som z nich nemala tazkosti. Ved na nich nie je napisane ze sa tam nachadza gluten, gliadin (lepok). A vyrobcovia vzdy musia uviest pritomnost alergenov. Ci mas ty nejaku zlu skusenost?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za receptik a vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim Ta ,ten sirup sa tam prilieva horuci? A ako dlho sa vari ? Dakujem, chcela by som ich vyskusat na potah
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sirup treba variť dovtedy,kým kryštálový cukor rozpustí,dostanete číru tekutinu,a hneď môžete prilievať.Napíšte potom ako sa Vám páčila táto hmota.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Az dnes som sa dostala k tomu, ze som robila cukriky. Pridala som do nich aj stavu z 1/2citrona (na zelanie dcerky
), a vysli chutovo vyborne. Mam pocit ze su dokonca o cosi jemnjsie nez kupovane. Ale mozno to robi len ten olej, nestihla som ich ani obalit v cukre so skrobom. Nuz sa hned zjedli.
Dakujem za skvely recept. Uvazovala som ci by sa tam pre vanilkovu chut nemohol pridat vanilkovy cukor? Len neviem kolko balickov. Samozrejme, vaha kryst. cukru sa o to znizi. Som velmi spokojna s tymto receptom, dakujem zan velmi pekne!!! (Pisem aj v mene dcer)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada ,môžete ju dochutiť aj s práškovými nápojmiako napr.Bolero.Ja som naposledy kúpila punčovú príchuť a boli veľmi dobré dokonca aj ako nálev do punčovej torty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mozem poprosit este raz co stou zelatinou? lebo mne to akosi nejde. 8 g zelatiny mam v myske pridam tri PL vody a nic alebo to mam povarit? mam doma zelatinu dr. oetker tam pisu ze tam treba 250ml vody a povarit tak mi prosim poradte ako na to bo ja som stoho jelen je pravda ze pecenie nieje moje hobby ale ked som videla nazov marschmallow tak som neodolala no minula som uz 4 zelatiny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jéééé detičky sa potešia...