Marschmallow

Popis

Za čerstva základ pre MMF a po stuhnutí cukríky
Marschmallow - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

150gramovcukor
50millilitrovvoda alebo kompotova šťava
1polievková lyžicakukuričný sirup alebo med
8gramovželatíny
3polievkové lyžicevody
1štipkasoli
 kusaróma

Inštrukcie

Želatínu dať do 3 pl vody ( prípadne aj farbu), premiešať a nechať napučať.Medzitým cukor, vodu(ak so šťavou z kompótu hneď je aj farebné aj príchuť má) a med dať zovrieť, potom už len na miernom ohni variť 3 - 4 minútky. Má vzniknúť taký hustejší číry sirup. Trošku sirupu odobrať a ihneď rozmixovať so želatínou. Pridať zvyšný sirup, arómu a soľ. Mixérom pomaly rozmixovať, aby sa všetko dobre spojilo a potom vyšľahať, kým sa neťahá. A toto je základ pre MMf = roztopené cukríky. Ak chceme cukríky pripraviť do zásoby: Do nádobky napr.od nanukovej torty dáme olejom potretý papier na pečenie, vylejeme naň masu, zakryjeme naolejovaným papierom a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Kuchynskými nožnicami nakrájať na kocky a obaliť solamyl a práš.cukor 1:1.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

zeby bolo po probleme so zhananim bielych cukrikov? Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa to by bolo uuuzasne, dakujem za receptik, urcite vyskusam TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

super určite vyskúšam ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSlnko

jeee, Palmi ma predbehla Chichocem sa . Tiez som po odskusani sem chcela pridat recept. Odporucam, robila som v stredu. Akurat mi vysla trosicku kremova farba - davala som kukuricny sirup - nabuduce dam bud bielu farbu, alebo namiesto kukuricneho sirupu radsej glukozu. Inak MMF bol fakt super a aj ako cukriky sa mi zdali menej sladke ako kupovane. Tiez som vyhadzovala ruzove cukriky do kosa Mrkám
Takze odporucam! ÁnoÁnoÁno
A dakujem Palmi

ahoj chcem sa spýtat na tu želatínu aká ma byť? Či je to jedno? Úsmev

Nemoze to byt iba normálna zelatina,tortové zelé ani zelatinovy stuzovac su nevhodné na cukriky,ani na potahovku.Znacka moze byt hociktorá Áno

Osobne som pouzila zelatinu od Dr.Oetker z krabicky, kde je 5 sacikov - praskova zelatina...

ja som tiez robila so želatínou od Dr.Oetker, ale dobrá je aj z kauflandu - biely sáčok a farebné kocky na prednej strane

Môže sa použiť miesto kukuričného sirupu glukóza?A kde ju dostať?Alebo keď dám med nebude MMF žltý?
A ešte jedna otázočka,musím tú hmotu nechať vychladnúť a potom roztápať alebo môžem hneď pridávať práškový cukor a urobiť poťahovú hmotu?To by bolo senzačné keď netreba zháňať cukríky.

Ja robim s glukozou,od medu nie je cisto biela, a hned más dávat cukor,najprv polovicu a zvysok po mensich dávkach KvietokKvietok

chcem sa spýtať, či toto množstvo nahradí jeden celý balíček kupovaných cukríkov , tzn . 175g? Ked ano, tak toto je ten najužasnejši vymysel na svete. TlieskamTlieskamTlieskam

Myslím, že to bolo okolo 200g, odváž si Slnko

Takže to zhltne okolo 600g-800g práškového cukru na poťahovku?

ano zhltne to tolko, lenže ona ta hmota je dobrá asi len hned po zarobení, lebo ja som nepoťahovala hneď, dala som ju do sačika, a ked som poťahovať chcela spravila sa mi na povrchu akoby taká škrupina a aj som to nahriala v MW, lenže škrupina sa nerozpustila , a muselo to isť do koša. Ak mate niektorá skusenosti, budem rada aby ste sa podelili, všetko som robila podla receptu, všetko bolo ok, len prečo to v tom sačiku behom 4 dní toto spravilo - neviem. Smútok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.