Krém pod poťahovku
Pozrite si aj
ja vymiešavam maslo s práškovým cukrom, poťahujem s WI a ešte sa mi neroztiekla :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý deň, prosím Vás...koľko masla a koľko cukru dáte? Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pedrita234, nedávaj len maslo s cukrom.je to pre veľa ľudí nechutné.mastné.smele do krému ktorým si plnila, pridaj maslo a to daj pod poťah.ak robíš šľahačkový krém, sprav trochu pudingu a do neho daj maslo a to daj pod poťah
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim vareny zo zlateho klasu plus vymiesane maslo s cukrom ,plnim tym aj tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak hej to som myslela že len tento klasicky dam pod to len neviem kde som videla napisane že ten zlaty klas by nemal byť vareny s mliekom lebo že sa to potom rozteka ta poťahovka...... odhodlavam sa na to už dlhšie a nechcem to dokafrať lebo ked sa mi nepodari tak s tym tresnem a už v živote to robiť nebudem čo by škoda asi bola lebo perfektne veci sa s tym dajú robiť ako to tu vidim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Wierka, ja som donedávna tiež pod poťahovku natierala pudingovo-palmarinový kr´ém, alestalo sa mi, že ma zradil...jak boli tie horúčavy...Proste sa po vybratí z chladničky na niektorých miestach poťah zvlnil-akoby dostal celulitídu Tiež som sa tu na to pýtala, že čím to je a dostala som cennú radu...Nadalej plním pudingovo-palmarinovým krémom, ale po stuhnutí tortu potieram zmesou, ktorú si vymiešam z poctivého živočíšneho 82%masla s cukrom a do toho primiešavam najemno namleté "odrobiny" zo zvyškov korpusu. Konzistenciu to má mať stále takú roztierateľnú. Tuším to niekde na mimibazare nafotila Aderiarleen a ja som s týmto zatiaľ veľmi spokojná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karmelka,mozem sa spytat,preco davas do kremu palmarin?Kvoli uspornejsiemu materialu alebo chuti? Ja som dala len raz a zakaznicka mi to vytkla,ze citi velky rozdiel oproti zivocisnemu maslu.Odvtedy robim kremy len so zivocisnym maslom,vacsinou Rajo,s iny m tukom som uz nerobila ale stalo sa mi asi tri krat este ze ma vopred zakaznik upozrnil,ze chce prave maslo.ale dost casto vidim v receptoch palamrin tak ma zaujima, preco volia cukrarky tuto variantu tuku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem, nejako som sa nezapodievala tým, že prečo...Palmarin používam od začiatku a zatiaľ sa nikto nesťažoval, ľudom chutí a roboty mám toľko, že nestíham všetkým vyhovieť hoci robievam každý týždeň 5-6 tort... Nerobím to kvôli úspore, ale zároveň všetci dobre vieme, že 100g masla poctivého stojí toľko ako 250g palmarinu...Zatiaľ som mala len jednu zákazníčku-dávala si u mňa robiť prvý raz, ked bola doma, lebo pracuje v Írsku a len ona ma poprosila, či môžem použiť do krému maslo, pretože jej nechutí palmarin...samozrejme, každému podľa chuti a požiadavky, s upozornením, že to cenu torty zvýši... Každému chutí niečo iné, ked niekto chce maslo, ja nemám problém... mne osobne chutí aj s palmarinom, maslové mi pripadajú ťažké..nuž, proti gustu žiaden dišputát, no nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zajtra ma otec narodeniny, vyskusam prenho teda urobit s palmarinom,co na to povedia Dakujem ti za vycerpavajucu odpoved,ja som este len taky amater a mam v hlave vela otazok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak asi som mala stastie ale este som rozteceny marcipan nemala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja poťahujem s MMF dávala som krem zo zlateho klasu a torta sa hned orosila, potah sa zvlnil a bol celý lepkavý, naposledy som robila svadobnu a dala som pod potah maslový krem a torta bola pekná suchá celý cas aj v teple
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Wierka, ja som tiez zo zaciatku s tymto mala problem, potah sa mi topil, az kym mi neporadili to, ze pod potahovkou musi byt taky krem, kde je minimalne 50 percent masla...teda, ak robis pudingove, kludne tortu napln a do zvysku co budes potierat este pridaj maslo a to, ze pudingovy je z mlieka to nevadi...hlavne, ze tam je maslo. Ja teraz napriklad robim parizsky krem, kde nie je ziadne maslo, naplnim tym tortu a ked idem potierat, zmiesam si maslo s nutelou, mnam mnam a doteraz sa nic netopilo a chutovo je to super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
masenka, ak ste v rodine zvyknutý na maslovú plnku tak s palmarinom plnku neskúšaj. Dievčatá tu píšu, že berú 10EUR za kg, aj preto že dávajú kvalitné suroviny a robia maslové plnky. Karmelka písala, že cenu torty počíta ináč.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no uz mama mama stihla zrušiť ze nech otcovi s palmarinom nerobim,ze to nema rad. Ja robim len s Rajo maslom, beriem 8 eur za kg,ja som si to takto vyratala.Nechcela som aby ma karmelka zle pochopila ze podcenujem palmarin,len som sa pytala,preco to pouziva,kedze som ju lapla online,a vzdy som sa to chcela opytat zien, ktore palmarin pouzivaju,kedze som to nikdy neskusala. To je ako s MMF,robila som s nim ,ale kazdy tu hmotu oberal,nikto to nechcel jest,a nielen rodina ani ked som pre cudzieho robila
Karmelka, dufam ze si sa neurazila,ja sa nemam odkial dozvediet tieto veci,iba ak od vas tu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nezrazila, šak diskutujeme, nie..?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čo sa týka poťahoviek to je u nás v rodine pol na pol. polovica oberá a nechá na tanieriku, že radšej tortu poliatu čokoládou a tá druhá im to z totho taniera berie a papá, ale keď je toho veľa končí v koši.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
oberali mi aj MMF, aj marcipan zo suseneho mlieka, jedine co koencne neoberaju je PDT. ale zas zakaznici si PDT chut tiez velmi pochvaluju,asi preto ze je neutralna bez nejakej aromy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam aj maslo aj heliu a zatiaľ všetkým krémy chutili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, ja sa riadim chuťou zákazníka a jeho požiadavkami...väčšinou dávam pol na pol margarín a maslo...zatiaľ všetci chválili...ale keď je požiadavka na čisté maslo nie je problém...vždy sa radšej opýtam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem holky.
....... tak ja to nejako tak skúsim...... viete chcem sa pred buducim svokrom vytiahnuť a urobiť mu tortu aby len pozeral, že aj ja viem dačo poriadne spraviť, kedže zatial o mne taku mienku nema.... doteraz som robila iba poliate klasicky čokoladou ale ked som tu videla čo dokažete tak chcem urobiť niečo také pekné aj ja :D Lebo toto fakt obdivujem:D snáď raz sa aspon priblížim k vašej šikovnosti:D na začiatok si to odnesie iba rodina a kamarati:D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pod potah použivam tzv.maslový krém: 50 dkg kr.cukru povaríme s 1,5 dcl vodou na miernom ohni asi 5 min.Pri varení penu odstráníme s mokrým štetcom,aj všetky nečistoty z n§doby./Ked to neurobíme, krém sa vykrištalizuje./
Po 5 min. varení prid§me 2PL citr.štavy a varíme ešte chvílku./2-3min./Dávajme pozor,aby sirup neskaramelizovalo!Odstavíme a povrch sirupu pokvapkáme studenou vodou.Pokryjeme a necháme vychladnut na izb.teplotu.Nakoniec spojíme s s vyšlahaným 50 dkg-maslom/hera,palmarin,helia,palmela,hocičo/.Možeme dochucovat: rozt.čokoládou,citr.štavou,lekvárom,aromamy,s kakaom,ba dokonca aj s uvareným vychladeným pudingom/3 dcl mlieko+1puding/,krém bude jemnejší a lahši
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcem sa opýtať aký kráém dávate poď poťahovku, či treba nejaký iný alebo stačí klasika ten čo ním plním torty? Lebo niekde tu som čítala, že mal by byť iný lebo potom poťahovka z toho klasického tečie. Tak nechcem pokaziť hneď prvykrát ked sa na tu poťahovku nakoniec odhodlam....:D