Mariolka | Krehký jablkovo-rebarborový koláčik
Svieži koláč, ktorý chutí najlepšie s vanilkovou zmrzlinou.
Ingrediencie
| Náplň: | ||
| 250 | gramov | rebarbora |
| 250 | gramov | jablká |
| 100 | gramov | kryštálový cukor |
| 1⁄4 | balík | hrozienka |
| 1⁄4 | balík | piškóty |
| Cesto: | ||
| 300 | gramov | hladká múka |
| 200 | gramov | Hera |
| 150 | gramov | práškový cukor |
| 1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
| 1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
| 1 | kus | vajce |
| 1 | kus | žĺtok |
| 1 | štipka | soľ |
| 30 | gramov | mleté orechy |
Postup
Náplň:
Rebarboru nakrájanú nadrobno dáme do hrnca, zasypeme cukrom, prikryjeme a dusíme do mäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájané jablká a znova dusíme, kým sa nerozpadávajú.
Vsypeme hrozienka a necháme vychladnúť. Netreba podlievať vodou, pretože rebarbora si šťavu pustí, ale ak by sa zdalo, že sa prichytáva o dno, tak po troške podlievame. Po vychladnutí si zmes zahustíme podrvenými piškótami...
Cesto:
Na dosku si vysypeme múku, pridáme cukor, kypriaci prášok, posekané Heru, trochu soli,, vanilínový cukor, vajce aj žĺtok a spolu zamiesime. Dáme na 1 hodinku do chladničky.
Potom si cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť rozvaľkáme a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mletými orechmi, rozotrieme plnku, a zo zvyšnej tretiny si na povrch urobíme buď mriežku alebo si vykrojíme tvary podľa fantázie.
Pečieme na 180°C asi 20-25 minút. Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom.
Ďalšie recepty
jablka mam aj rebarboru vyskušam diky ![]()
![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte

chutnučký
