Jablkové pité

Popis

rýchla letná klasika z jabĺčok

Jablkové pité - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojrodina
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

500gramovhladka muka
150gramovpraskový cukor
 balíkprášok do pečiva
2kusyvajce
250gramovmaslo (hera, palmarin)
2polievkové lyžicemlieka
1kuscitróna - kôra
1balíkškoricový cukor
1kilogramjablká postrúhané
1balíkvanilkový cukor

Inštrukcie

V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, zmäknuté maslo, vajíčka, citrónovú kôru a mlieko. Cesto vypracujeme rukou - má byť vláčne. Ak treba, pridáme trochu múky. odložíme do chladničky cca a 1 hodinu.

Jablká nastúhame, pridáme vanilkový a škoricový cukor, prípadne dochutíme podľa kyslosti jabĺk. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve časti. Jednu vyvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený a vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme nastrúhané jablká (ak pustili  veľa šťavy, tak ich vyžmýkame a až potom dáme na cesto). Rozvaľkáme druhú časť cesta a valčekom prenesieme na jablká. Jemne popritláčame, popicháme vidličkou a upečieme. Ja som iekla na 180 stupňov, cca 50 minút.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.