Bubliny na čokotransferi
Pozrite si aj
Ja teda medzi macherky , ktoré to vedia na 100% s čokotransferom nepatrím, ale môj názor je ten, že tam máš vzduchové bubliny...tie treba odtiaľ dostať tak, že keď nanesieš čokoládu na fóliu, treba tú fóliu potom ešte "obúchať" o dosku, aby bubliny spľasli. Mne niekedy postačilo počkať, bubliny samé vystúpili napovrch.
Ale skúsenejšie možno lepšie poradia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mávam ten istý problém že mám tam bubliny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
staci pichnut ihlou alebo spendlikom do folie , kde sa urobi bublina a pekne vyhladit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zakulka, ja vždy začínam s čokoládou v jednou rožku čokotransfera a pomaly ju rozotieram do strán :) zatiaľ som sa so vzduchovými bublinami ešte nestretla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to sa ako robí, že sa obucha folia, ved to je mäkke to nepojde , či? No dobre, vidim že nie som sama, tak len skušať a skušať. dakujem vám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/video-chocotransfer možno pomôže...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Niekde som čítala, že po nanesení tej fólie na boky torty alebo na koláč, sa môže jemne špongiou pretrieť a aj tým sa tie vzduchové bubliny odstránia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tak že čokoládu rozotriem na koláč na ktorom by mal byť čo najrovnejši vrch, a prikladám foliu z tej kratšej strny a zároven rukou vyhladzujem. potom ešte prejdem žehličkou na marcipan. pomohlo to???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si vylejem čokoládu na čokotransfer,dlhým nožom rozotriem,keď trochu stuhne tak že nesteká prenesiem na zákusok,dobré zaťažím aby bola pekná rovná.Fóliu stiahnem keď je dobre stuhnutá cca 1-2 hod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za tipy, aj mne pomohli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja už som skušala aj tak, že čokotransfer som davala od kratšej strany a pomaličky na cely plech, aj rukami aj žehličkou vyhladila - aaaa bubliny furt, kurňa. Už fakt neviem ako na to! Veď som všetky možne spôsoby vyskušala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koláčik necháš kúsok aj zaťažený niečim rovným pred tým?
Nestačí niekedy čokoládu len naliať na čktrs. ale ja ju aj tak pri tom hladení aj snažím sa akoby zatlačiť.
Skúšala si aj iný čokotransfer?Viem že niektoré lacné sa zle otlačia ale prečo by robili bubliny...hm...ešte som si všimla že ju máš matnú, len v tých priehlbinách lesklú, nemáš ju zle vytemperovanú?miešaš dosť dlho?
No nič moja, ty len skúšaj do zbesnenia, nepodarky do mrazáku a raz do mesiaca som ochotná ti vyprázdniť mraziak - ako kámoška, chápeš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lívika, mne sa toto stalo, keď som sa ponáhľala a nemala som dostatočne vytuhnutý krém na rezoch, potom keď som dávala dolu fóliu doslova som strhla aj časť polevy. Odvtedy si dávam na toto pozor, ale veľmi dobrý trik je tento (poradila mi kamarátka Alenka Herdová): čokoládovú polevu na tenúčko natrieš na zákusok a necháš mierne zatuhnúť a až potom na to dáš čokotransfér, na ktorý si rozotrieš čokoládu a položíš na zákusok. Uvidíš, neurobí sa Ti žiadna bublinka a krásne chytí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem beatka, tak to tak skusim teraz v sobotu .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aramana ok, beriem ťa za slovo, no zrovna na tomto čokotransferi som mala preto matnejšie, lebo som sa ponahlala, a čokotransfer som davala dole už po pol hodine, tak asi preto. ozaj kto mi premenoval príspevok???? to je nejaka novinka tu na TOM, lebo som tu asi 3 tyždne nebola.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja.Len prepáč že s gram,atickou chybou.(myslela som že skloňujem podľa dub, nie stroj )Nie je to novinka.Premenovávam príspevky aby sme potom ľahšie našli.Ak z názvu nie je jasné o čo ide, premenujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahaaaa, no to som teda nevedela, dobre diky.a nie je to dobre, malo by byť čokotransfere, či čo? to je dobre neboj, pokial tam nie je bublyny !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem či sú dva čokotransfery alebo čokotransfere .Podľa toho tam má ísť na čokotransferi/na čokotransfery
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poprosím tie macherky, ktore to vedia s čokotransferom, aby mi poradili, davam čokoladu na kolač aj na čokotransfer, a vždy mam taketo bubliny, skušala som davať len na kolač ale to iste.