fondant
Pozrite si aj
http://www.cukrarskepotreby.eu/?akcia=showkategoria&vyber=1012&stra=1&s… http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4&pr… http://www.webareal.sk/cukrarskysvet/eshop/7-1-Hmoty/0/5/296-WHITE-ICING http://www.adal.biznisweb.sk/product/white-icing-7kg-belgicko-1109/ http://www.sugarart.sk/white-icing . Neskúšala si ešte MMf? Je oveľa lacnejši a je tiež snehulinko biely.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie, neskusala som ale dakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj želatínová poťahovka je rýchlo spravená, lacná a krásne biela. a môžeš si spraviť príchuť akú chceš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
alebo želatinová pasta... mne sa minulý týždeň konečne krásne podarila a je čisto biela a výborne sa ňou poťahuje. Lenže nerobím podľa Bohušovho receptu, neviem či som ľavá, ale podľa neho sa mi dvakrát nepodarila a išla som krok za krokom... mám trochu iný pomer surovín a nemala som problém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím ,prosím,nemohla by si mi ho poslať? Ja som asi tiež "ľavá".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak na želatínovú poťahovku od Bohuša som aj ja ľavá. 3x sm ju robila a ani raz sa mi nepodarila, tak som to vzdala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veronika13, mňa by tiež zaujímal ten Tvoj receptík, nedá sa sem šupnúť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasné, skúste, dnes som ju tiež robila a ok:
Želatinová poťahovka
15ml glycerínu (1PL)
15g čírej želatiny (býva v 20g sáčku)
1 lyžička ľubovolnej aromy (citronova je super, ale každý podľa svojej chuti)
115ml svetlého sirupu, buď kukuričný alebo pšeničny (ja som dala med, hľadala som v obchode čo najsvetlejší, nenašla som, ale aj tak je hmota biela)
60ml vody
900g práškového cukru
trochu 100% tuku
Do vody nasypeme želatinu, zamiešame a necháme 2 minúty stáť. Potom nahrejeme asi na 20-30 sekúnd v mikrovlnke a miešame až sa želatina rozpustí. Pridajte sirup (alebo med), aromu a glycerín a miešajte, aby sa to spojilo. Mne ten med nešlo dobre rozpustiť, tak som to dala ešte na pár sekúnd do mikrovlky. Potom sa to spojilo krásne. Túto zmes vylejte do pripraveného cukru, namastite si ruky 100% tukom a mieste a mieste... ak aj po zamiesení všetkého cukru hmota ešte lepí, pridajte, ale len po malých množstvách, prípadne si ešte namastite ruky tukom. Držte zabalené v sáčku. Ja ju mám v chladničke, kde trochu stuhne, pred použitím na poťahovanie si ju trochu nahrejem v mikrovlnke, potom sa s ňou lepšie pracuje. Treba podsypávať solamylom.
Dúfam, že sa vám vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nie je to môj receptík, niekde som ho našla, zaujal ma, lebo bol iný pomer surovín a ten Bohušov mi nevyšiel, tak som si povedala, že skúsim ešte raz, že do tretice všetko dobre, a ak to nevýjde, už nechcem o želatinovej poťahovke ani počuť... našťastie to vyšlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňa nemá rada MMF, tak som tiež skúsila želatínovku. je pohádková. a aj ked sa náhodou niekde natiahne a praskne dá sa krásne spraviť, že nie je ani vidieť chybička.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som urobiť čisto bielu tortu obtiahnutú hmotnou.Poradte mi prosím, kde kúpim WI a ako sa s tym pracuje.