
Zaujímavé drobné pečivo pre milovníkov škoricovej chuti.
Ingrediencie
200 | gramov | Hera |
100 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | hladká múka |
5 | polievkové lyžice | BB puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | balík | škorica |
1 | kus | vajce |
Postup
Všetko spolu zmiešame, cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 2-3 hodiny.Vytvarujeme si guličky, ktoré pretláčame cez lis na cesnak.Najlepšie sú tie staručké lisy, pri nich nejde polka cesta pomedzi to čo pučí a lis.Ja ten starý nemám, tak moje klbká sú aj menšie.Keď budete robiť starým pučiakom, budete mať väčšie klbká.Pečú sa 5-7 minút na 170-180 stupňov.Ak chcete zdobiť, treba hneď po vytiahnutí, kým sú horúce, aby sa zdobenie na ne prilepilo.(Na obrázku je dvojitá dávka lebo my ich milujeme)




aj ja ich milujem, chcem sa k nim ešte prepracovať
ty si aká usilovná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja už ich mám od nedele napečené, aj dcérou pochválené Patria k mojej top 10 vianočných.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Oni sú zvrchu suché.Ale ak su na zahryznutie tvrdé, sú moc upečené.Pečú sa naozaj len krátko.Keď sa moc upečú, sú suché a tvrdé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poukladať na plech v jednej vrstve, na to papier na pečenie, naň vlhkú utierku, strčiť napr. do igelitovej tašky a nechať do rána. Budú dobré.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží