Dia cukor v korpuse a kréme
Pozrite si aj
S dia cukrami je to tak, ze niektore maju taku istu sladivost ako cukor, ale niektore ovela vacsiu alebo mensiu. Niekedy jedna lyzicka dia cukru sladi tak ako pol lyzicky klasickeho, niekedy prave naopak jedna lyzicka dia cukru je ako 5 lyziciek normalneho. Musis sa opytat pana, aku ma cukor ktory ti chce dat sladivost a podla toho mu budes vediet povedat, kolko ti ho ma doniest.
Este pozor na to, ze niektore tie sladidla maju vo vacsich davkach laxativne ucinky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak by to bol Sorbitol, ten sa dávkuje ako normálny cukor a s tým nie je problém vyšľahať vajíčka ako s normálnym cukrom, pozor s niektorými sladidlami je problém vyšľahať sneh alebo žĺtka a potom nemáš taký nadýchaný korpus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja pečiem pre tatina so stéviovým cukrom, ale dávam ho skoro o polovicu menej ako normálneho cukru ...a musím povedať, že sa aj s ním super šľahá a musím povedať, že sa mi zdajú zákusky oveľa chutnejšie so stéviovým cukrom ako napr. so sorbitom .... skús vyskúšať :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ifka1979 používaš stéviový prášok,tablety alebo stéviový cukor?,čistá stévia môže byť,ale stéviový cukor je pre diabetikov nevhodný,je to zmes obyčajného rafinovaného cukru a extraktu zo stévie,pre ľudí so zdravým životným štýlom alebo pre tých,čo chcú schudnúť,u nás je od Považského cukru Sweet Family
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
miskakiska,ak máš vianočné číslo TOM,je tam recept,ak chceš niečo vedieť napíš mi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Urcite je najlepsi praskovy Sorbitol-Sorbit v takej skatuli, sladkost voci cukru je na obale. Pri pouziti Sorbitolu je korpus dobre vysoky, nepadnuty. U inych dia-cukrov som to nikdy nedokazala. Su dva druhy, tusim jeden je menej sladky, ale oba su dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetcia.Dostala som objednávku na tortu kde objednávateľ má cukrovku a preto si chce doniesť cukor,ktorý on môže.Chcem sa preto opýtať ako je to s dávkovaním takéhoto cukru.Do korpusu dávam klasického cukru na 1 vajce 4 deka a do krému šľahaného nad parou 5 deka.Možem dať toto dávkovanie aj na ten jeho cukor?Len neviem ako sa volá ten cukor čo si chce doniesť a ja mu mám povedať koľko si ho má na tortu doniesť.Ďakujem za všetky rady.