reklama

Zdobenie marcipánom

Elika , 09. 06. 2009 - 14:20

reklama

Milé cukrárky.

Chcela by som vás poprosiť o radu. Nie som cukrárka, ale občas upečiem nejakú tú tortičku a zákusok.
Prosím vás o radu pri zdobení torty z marcipánu. Niektoré skratky, ktoré tu používate, mi nič nehovoria. Preto by som poprosila o presnejšie inštrukcie a názvy.
Budem piecť v najbližšej dobe knihu, ktorú by som chcela vyzdobiť bielym marcipánom. Kde ho zoženiem, prípadne, ako si ho sama vyrobím? Navrch by som chcela urobiť stočený diplom, prípadne stočený len v 1/2 - tiež z marcipánu. Tu by som mala použiť asi inú konzistenciu? Tiež by som si chcela vyrobiť zelenú stonku k ružičke (túto sa neodvážim vyrobiť-kúpim ju), ktorá by mala byť skoro vo veľkosti knihy, pretože ju budem pokladať na ten diplom-aké mám na stonku použiť farbivo?
Veľmi vám všetkým ďakujem za rady. Budem vám vďačná, že sa so mnou podelíte o rady.

Vaša čitateľka

Elika

Pozrite si aj


reklama


reklama

Meggie, Ut, 09. 06. 2009 - 14:34

Elika neviem či napíšem všetko čo chceš vedieť ale pokúsim sa. Ak si chceš nejakú hmotu vyrobiť, tak si pozri rubriku recepty a tam nájdeš ako na to a nájdeš si tam rôzne hmoty. Inak marcipán nie je čisto biely. Potom odporúčam urobiť to z White icingu (WI) ale roll decor icingu (RDI), prípadne K2. Toto sú pekné biele hmoty. K2 je mandľová, RDI je niečo podobné ale moc mi osobne nechutí, no najlepšia je WI. Taká kyselkavo sladká (ale aj najdrahšia) no aj najlepšie schne. Všetky si ich môžeš objednať na www.peceniehrou.sk v časti produkty - poťahovacie a modelovacie hmoty. A farbivo nájdeš tiež na tej stránke. Ak budeš stonku kupovať, predpokladám, že z nejakého umelého kvetu, tak bude zelená a potom ju farbiť nemusíš.
Snáď som pomohla sspoň trošku.

Elika, Ut, 09. 06. 2009 - 16:14

Milá Meggie, ďakujem za radu. Asi som to zle napísala, ale ružičku si chcem kúpiť a stonku vyrobiť. O farbive si mi napísala, tak sa začnem realizovať.
Ešte raz vďaka.Úsmev

Mylsím že toto komentár už nepotrebuje, meggie povedala všetko čo bolo treba Váľam sa od smiechu po podlahe Mrkám Bozkávam

akinom, Ut, 09. 06. 2009 - 15:51

Elika, ak sa odvážiš hmotu urobiť doma sama tak to marcipán nebude, používame náhrady marcipánu , poťahovacie hmoty ,ktoré nie sú tak drahé ako pravý marcipán, pravý marcipán odporúčam jedine kúpiť. Na začiatok ak si chceš vyskúšať či by si sama zvládla vyrobiť poťahovú hmotu, zo svojich vlastných skúseností radím MMF - to je skratka na MarschMalow Fondant - táto hmota je cukríková ,kyselkavo sladká a velmi chutí deťom,ale aj dospelím - samozrejme nie všetkým... recept na jej výrobu nájdeš tu http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/marschmellows-fondant
na ten diplom je určite super aj na tú knihu a verím že aj stonku ruže by si s ňou ľahko zvládlaMrkám MMF sa farbí obyčajnými práškovými farbami ( dostať bežne kúpiť v potravinách a drogériách) rozrobenými v lyžičke vody pri samotnej príprave MMF. Úsmev držím palce a neboj sa experimentovaťMrkám

Elika, Ut, 09. 06. 2009 - 16:16

Ďakujem vám všetkým za rady, určite sa ozvem v čase zdobenia. Vtedy vás budem určite potrebovať. Prajem všetkým sladký dník.

martah, Ut, 09. 06. 2009 - 18:40

Elika, ja som naposledy poťahovala salkovým marcipánom a mne sa s ním pracovalo výborne a i na ružičky je perfektný. Ak si už vyrobíš poťahovú hmotu, určite vyskúšaj urobiť i ružičku. Postup nájdeš i v nových fotopostupoch. Pevne verím, že sa Ti podarí vymodelovať aspoň takú, ktorú by si si kúpila, no som presvedčená, že bude ešte krajšia. Nech sa Ti daríMrkám Mrkám Mrkám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Ahoj Elika.
Ja Ti môžem poradiť len to čo Ti radila akinom.Ja robím všetky torty len z MMF a som s tým spokojná - aj poťahujem a robím aj ružičky . Môžeš si pozrieť môj katalóg, všetky moje torty sú zdobené touto hmotou. Farbím len práškovými farbami, rozrobenými vo vode - ale opatrne pridálvať.
Želám všetko dobré...Kvietok Slnko Kvietok

Elika, Po, 15. 06. 2009 - 16:26

Dievčatá, ďakujem vám, ste zlaté.

Tonka, prosím ťa, keď budem robiť ružičky, nemám pridať viac cukru, aby bolo MMF tuhšie, alebo je rovnaká konzistencia na poťahovanie a aj na ružičky?

Ďakujem.

Ďakujem aj tebe Martah za radu. A ten salkový marcipán je čo? Počujem o ňom prvý krát od teba. Som tu vo vašom klube nová, možno som niekde prehliadla recept.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama