Skúsenosť s RDI
Pozrite si aj
Ja som to už písala viac krát ,že si RDI zahustím pr.cukrom na uplne tvrdu hmotu taku,že sa tažko dá vyvalkat.Možno som Ti pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alebo si ho daj do chladničky na noc a keď s ním budeš pracovať, tak si ho vyber asi pol hodinku a trošku pre mies v rukách a hneď rob, keď sa začne znova topiť, šup ho znova do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je tým vlhkým počasím, mala som urobené kvety, boli suché, a v tomto vlhkom počasí mi všetky navlhli, spľaskli, ťahali sa, skrátka sú nepoužiteľné. Aj poťah na torte bol lepivý, tiekol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve som dokončila dve malé tortičky pre kolegov Petrou do práce.To čo sa mi dialo s K2 a hotovými ružičkami s mmf som ešte nezažila.Všetko to rosilo a hotové ružičky boli úplne mekké hoci pred tým boli pekne tvrdé.Skrátka hrôza.Ono tomu škodí aj teplo ale som presvedčená že je na príčine toto vlhké počasie.Pevné nervy!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja mám podobné skúsenosť, som robila flašu švagrovi na 30-ku, poťiahla som ju MMF aj aj flaša bola z MMF ale týmto počasím celá torta navlhla a aj flaša ostala celá mäkká, našťastie vydržala fotky aj kamerovanie a potom sa pri vyberaní rozpadla, takže toto počasie nám akosi nepraje, musíme počkať do jesene, zatiaľ pa pááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si tiež myslím, že je to vlkosťou vo vzduchu. kvietky(WI) som mala urobené dva týždne boli krásne tvrdé. v sobotu som ich išla dať na tortu a boli mäkké. aspoň som si lístky mohla dotvarovať podľa potreby. a K2 na torte úplne zvrchu mokrá. takže to bolo isto tou vlhkosťou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám podobnu skusenosť s MMF.robila som tortu na krstiny.dala som ju stuhnuť do chladničky a zatiaľ som si vymiesila MMF.Krásne sa mi vyvaľkala aj sa mi dala torta pekne obaliť,ale postupne ako bola vyložená na stole mi na vrchu začala vlhnuť. Ta neviem čím to je asi ten šok,ked to dame na studené,neviem si to inak vysvetliť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no, žienky, ja som sa ani priznať nechcela, čo sa mi stalo, ale vidím, že nie som sama..poťahovala som sRDI ajK2, tá moja posledná, bordovo biela poschodová, bordo bola RDI a nespevnila som to špajdlami, bolo to našťastie pre moju tetu, tortu som vybrala z chladničky a skoro neprežila 5 km 15 min. cestu.0 11 hod. dopoludnia, v aute klima, von 35 stupňov... ..všetko sa mi orosilo a začalo topiť a to som mala dosť hrubo, musím ale povedať, že rdi SA TOPILA OVEľA VIAC AKO k2..ešte, že som si ju odfotila doma....no KATASTROFA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ja som robila poťah z MMF 9 srdiečok do škôlky a jedno veľké na rozlúčku a nervy mi z toho tiekli 2 dni, topilo sa mi všetko čo len mohlo aj kvety čo som mala nachystané dopredu zmäkli je to počasím vraj je 80% vlhkosť vzduchu ale včera som ich dala iba do špajzy a to orosenie do rána zmizlo, tie vydutinky som trochu popritláčala ani to nebolo poznať vložím foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tu kratko,,,sice peciem uz roky,ale tie hmoty co tu spominate nepoznam,akurat K2,,nerobilo sa mi snou dobre,,,ja si robim hmotu s cukru a suseneho mlieka,,,,,Vsetke ste tu velmi sikovne!!!su to krasne DIELA!!!!klobuk dole!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak sa pridávam aj ja,pokial je torta v chladničke je super stuhnutá ,ale teplotný rozdiel týmto poťahovkám zrejme nevyhovuje,dnes som odovzdala mini tortičky s úľom do školy a syn mi hovoril, že bol celý olepený hmotou,ale napriek tomu,decká si vraj pochvaľovali ,že torta bola super.Na víkend robím ďalšie dve torty a chcem sa spýtať či aj VARNA tečie tak ako RDI alebo MMF v týchto horúčavách.Ešte som ju nikdy neskúšala,tak myslím,že je čas aj na to,tak kto máte skúsenosti poradte,či vadia teploty aj VARNE.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ta hmota co si robim ja 1diel susene odtucnene mlieko,1diel pr.cukor,do toho cera a voda podla potreby,aby sa urobilo cesto co nelepi a dasa valkat,teplom tuhne a spevni celu tortu,,,,,skus to werona,mozno sa ti bude stym dobre robit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Používam RDI a teraz v tom teple sa mi topí a veľmi ťažko sa s ním pracuje.
Stalo sa to aj vám? A čo s tým robíte? Dala som ho do chladničky a keď som išla robiť ružičky boli dobré ale len na chvíľku potom zas sa topil a ťahal.
Čo vy na to? Ďakujem
