reklama

Skúsenosť s RDI


reklama

Používam RDI a teraz v tom teple sa mi topí a veľmi ťažko sa s ním pracuje.Smútok Stalo sa to aj vám? A čo s tým robíte? Dala som ho do chladničky a keď som išla robiť ružičky boli dobré ale len na chvíľku potom zas sa topil a ťahal.Smútok Čo vy na to? Ďakujem Mrkám Úsmev Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja som to už písala viac krát ,že si RDI zahustím pr.cukrom na uplne tvrdu hmotu taku,že sa tažko dá vyvalkat.Možno som Ti pomohla

Alebo si ho daj do chladničky na noc a keď s ním budeš pracovať, tak si ho vyber asi pol hodinku a trošku pre mies v rukách a hneď rob, keď sa začne znova topiť, šup ho znova do chladničky. Mrkám

Zuzanka, Ne, 28. 06. 2009 - 22:48

To je tým vlhkým počasím, mala som urobené kvety, boli suché, a v tomto vlhkom počasí mi všetky navlhli, spľaskli, ťahali sa, skrátka sú nepoužiteľné. Aj poťah na torte bol lepivý, tiekol.

keli62, Ne, 28. 06. 2009 - 23:51

práve som dokončila dve malé tortičky pre kolegov Petrou do práce.To čo sa mi dialo s K2 a hotovými ružičkami s mmf som ešte nezažila.Všetko to rosilo a hotové ružičky boli úplne mekké hoci pred tým boli pekne tvrdé.Skrátka hrôza.Ono tomu škodí aj teplo ale som presvedčená že je na príčine toto vlhké počasie.Pevné nervy!Plačem Plačem Plačem Plačem Torta Torta Torta Torta Torta

Elena B, Po, 29. 06. 2009 - 07:40

aj ja mám podobné skúsenosť, som robila flašu švagrovi na 30-ku, poťiahla som ju MMF aj aj flaša bola z MMF ale týmto počasím celá torta navlhla a aj flaša ostala celá mäkká, našťastie vydržala fotky aj kamerovanie a potom sa pri vyberaní rozpadla, takže toto počasie nám akosi nepraje, musíme počkať do jesene, zatiaľ pa páááBozkávam

MaťaM, Po, 29. 06. 2009 - 10:14

ja si tiež myslím, že je to vlkosťou vo vzduchu. kvietky(WI) som mala urobené dva týždne boli krásne tvrdé. v sobotu som ich išla dať na tortu a boli mäkké. aspoň som si lístky mohla dotvarovať podľa potreby.Chichocem sa a K2 na torte úplne zvrchu mokrá. takže to bolo isto tou vlhkosťou.

Alena_K, Po, 29. 06. 2009 - 11:52

ja mám podobnu skusenosť s MMF.robila som tortu na krstiny.dala som ju stuhnuť do chladničky a zatiaľ som si vymiesila MMF.Krásne sa mi vyvaľkala aj sa mi dala torta pekne obaliť,ale postupne ako bola vyložená na stole mi na vrchu začala vlhnuť. Ta neviem čím to je asi ten šok,ked to dame na studené,neviem si to inak vysvetliť

ketrin, Po, 29. 06. 2009 - 18:21

no, žienky, ja som sa ani priznať nechcela, čo sa mi stalo, ale vidím, že nie som sama..poťahovala som sRDI ajK2, tá moja posledná, bordovo biela poschodová, bordo bola RDI a nespevnila som to špajdlami, bolo to našťastie pre moju tetu, tortu som vybrala z chladničky a skoro neprežila 5 km 15 min. cestu.0 11 hod. dopoludnia, v aute klima, von 35 stupňov...Plačem ..všetko sa mi orosilo a začalo topiť a to som mala dosť hrubo, musím ale povedať, že rdi SA TOPILA OVEľA VIAC AKO k2..ešte, že som si ju odfotila doma....no KATASTROFA

Tokoska, Po, 29. 06. 2009 - 19:29

tak ja som robila poťah z MMF 9 srdiečok do škôlky a jedno veľké na rozlúčku a nervy mi z toho tiekli 2 dni, topilo sa mi všetko čo len mohlo aj kvety čo som mala nachystané dopredu zmäkli je to počasím vraj je 80% vlhkosť vzduchu ale včera som ich dala iba do špajzy a to orosenie do rána zmizlo, tie vydutinky som trochu popritláčala ani to nebolo poznať vložím fotoPohoda

ja som tu kratko,,,sice peciem uz roky,ale tie hmoty co tu spominate nepoznam,akurat K2,,nerobilo sa mi snou dobre,,,ja si robim hmotu s cukru a suseneho mlieka,,,,,Vsetke ste tu velmi sikovne!!!su to krasne DIELA!!!!klobuk dole!!!!Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

werona, Po, 29. 06. 2009 - 22:04

Tak sa pridávam aj ja,pokial je torta v chladničke je super stuhnutá ,ale teplotný rozdiel týmto poťahovkám zrejme nevyhovuje,dnes som odovzdala mini tortičky s úľom do školy a syn mi hovoril, že bol celý olepený hmotou,ale napriek tomu,decká si vraj pochvaľovali ,že torta bola super.Na víkend robím ďalšie dve torty a chcem sa spýtať či aj VARNA tečie tak ako RDI alebo MMF v týchto horúčavách.Ešte som ju nikdy neskúšala,tak myslím,že je čas aj na to,tak kto máte skúsenosti poradte,či vadia teploty aj VARNE.

ta hmota co si robim ja 1diel susene odtucnene mlieko,1diel pr.cukor,do toho cera a voda podla potreby,aby sa urobilo cesto co nelepi a dasa valkat,teplom tuhne a spevni celu tortu,,,,,skus to werona,mozno sa ti bude stym dobre robit.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama