
Super torta s čokoládou a višňami.
180 | gramov | čokoláda na varenie |
2 | čajové lyžičky | vanilkový cukor |
180 | gramov | polohrubá múka |
Cesto: | ||
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
180 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
Čokoládová šľahačka: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | balík | vanilkový cukor |
Višňová plnka: | ||
200 | gramov | višne |
125 | millilitrov | kompótová šťava |
200 | gramov | vanilkový puding |
Višňová šľahačka: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | plátky | želatína |
3 | polievkové lyžice | višňový likér |
3 | polievkové lyžice | kompótová šťava |
trocha | cukor |
Korpus:
Žĺtky s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli vymiešať do penista, pridať mäkké maslo, poriadne vyšľahať, potom primiešať roztopenú čokoládu.
Bielka vyšľahať s kryštálovým cukrom, opatrne primiešať do čokoládovej hmoty, potom pridať múku s práškom do pečiva.
Upiecť vo vymastenej a múkou poprášenej (prípadne papierom na pečenie vyloženej) forme s priemerom 24-26 cm. (20 minút pri teplote 190 C, potom znížiť teplotu na 160 stupňov a ešte piecť cca 40 minút).
Nechať poriadne vychladnúť, potom vodorovne rozrezať na 3 rovnako hrubé pláty.
Čokoládová šľahačka:
¼ l šľahačovej smotany +10 dkg čokolády na varenie a 1 vanilkový cukor. Čokoládu roztopiť v horúcej šľahačke (variť), nechať poriadne vychladnúť a potom vyšľahať s vanilkovým cukrom.
Višňová plnka: 20 dkg vykôstkovaných višní (kompót), 1/8 l kompótovej šťavy, 2 dkg vanilkového pudingového prášku (1/2 balíčka Dr. Oetker)- uvariť.
1 plát korpusu vložiť naspäť do tortovej formy, na to spraviť z čokoládovej šľahačky 3 kruhy, medzi ktoré dáme lyžičkou višňovú plnku. Položiť druhý plát korpusu, ktorý pokvapkáme zmesou šťavy a višňového likéru (prípadne trošku cukru).
Višňová šľahačka: ¼ l šľahačkovej smotany, 3 plátky želatíny, 2-3 PL višňového likéru, 2-3 PL kompótovej šťavy, trošku cukru – želatínu namočiť v studenej vode, potom vyžmýkať a rozpustiť v zmesi likéru a šťavy (zohrievať ale nevariť!), nechať vychladnúť trošku.
Smotanu vyšľahať, 2-3 PL rozmiešať v želatínovej zmesi, potom pridať k zvyšnej šľahačke. Naliať na druhý plát korpusu, zakryť posledným plátom, pokvapkať zmesou šťavy a likéru.
Nechať stuhnúť v chladničke 2-3 hodiny.
Biela šľahačka: ¼ l šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 1 Smeta-fix (stužovač) – vyšľahať. Nakoniec vybrať z tortovej formy, potrieť bielou šľahačkou vrch a boky, ozdobiť vykôstkovanými višňami a čokoládovými hoblinkami podľa fantázie.
Tuto tortu peciem vzdy svojej dcerke k narodeninam.
foto neni?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je. len prilis velke rozlisenie a velky subor, neviem pridat. Preto som neviemka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Škoda, treba zmenšiť veľkosť v Microsoft office picture manager.
Ale vďaka za recept!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Schwarzwaldsku tortu som jedla vo Svajciarsku a tu som zatial taku este nenasla, tak urcite vyskusam, lebo lepsiu som este asi nejedla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Viem, že to je už starý príspevok, ale nedá mi nenapísať. Je božská!!!! Nám chutí aj bez toho cukru navyše. Je super, nie príliš presladená, taká akurát. Nič lepšie som nejedla a nie je ani náročná. Ďakujem za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a da sa prekrojit a je vhodna na potahovanie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musim vyskusat po tolkej chvale.......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám v úmysle ju vyskúšať, len asi som neviemka na druhú lebo nerozumiem tomuto: (ja pečiem s 10 + 10 dkg cukrom) Vôbec neviem kde pridávaš a koľko toho cukru
Prepáč, ale mohla by si mi to vysvetliť? Ešte že sa nevidíme, lebo by som sa za toto hanbila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnam