Rigoletto

Popis

Chutný zákusok.

Rigoletto - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojZlatá kniha múčnikov
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie:

Cesto 1: 300g hladkej múky, 150g pr.cukru, 3 žĺtky, 210 g rastlinného tuku, 1/2 balíčka pr. do pečiva, marhuľový džem

Cesto 2: 3 vajcia + 3 bielky z prvého cesta, 140 g kryštálového cukru, 150 g posekaných orechov, 150 g posekaných hrozienok, 100 g posekaného kandizovaného ovocia

Plnka: 4 vajicia, 200 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla

Poleva: 100 g čokolády, 100 g stuženého tuku

Postup:

Príprava cesta 1: Z múky, tuku, žĺtkov, cukru a pr. do pečiva vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a pomocou váľka preložíme na vymastený , hrubou múkou vysypaný plech. Potom ho potrieme marhuľovým džemom, rozotrieme naň druhé cesto a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Na upečený a vychladnutý múčnik navrstvíme plnku, polejeme ju čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Príprava cesta 2: Vajcia, bielky a cukor šľaháme nad parou do zhudtnutia. Potom pridáme posekané orechy, posekané hrozienka a posekané kandizované ovocie a premiešame.

Príprava plnky: Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť a potom pomaly pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame. Príprava polevy:

Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

super..(heart) Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.