reklama

Prosím poradte mi, čo robím zle?


reklama

Ahojte cukráročky, prosím Vás poradte mi čo robím zle. Som len začiatočníčka a zatiaľ som piekla len dve torty. V oboch prípadoch som mala problém s obťahovacou hmotou K2. Kým boli torty v chlade (v ladničke) tak bola K2 tvrdá, akonáhle som ich položila na stôl začala mi hmota na nich mäknúť a topiť sa. Čo robím zle? Dávam pod poťahovku veľa maslovej plnky alebo niečo iné? Veľmi Vás prosím, poradte mi. Lebo neviem čo ďalej.

Pozrite si aj


reklama


reklama

A na akú hrúbku si ju vyvaľkala??? Nesmie byt tenučká!!! Minimálne 3-4mm. Tortu len na tenúčko potri,tak aby si nemala suché korpusy a K2 sa mala o čo prilepiť.

mimkask, Po, 22. 02. 2010 - 13:19

presne tak ako píšeš, vyváľkam na 3-4mm,
...mali sme takúto tortu v lete na svadbe keď bolo 30stupňov a ten marcipán bol tvrdý

ela1, Po, 22. 02. 2010 - 15:11

Ja keď poťahujem tortu hmotou hocijakou tak tortu nedávam stuhnúť do chladničky, už potiahnutú tortu nechám ešte len tak položenú asi hodinku a až potom ju dám do chladničky ale chladničku musím mať na najslabšom stupni. Mne to urobilo tiež keď som prvýkrát poťahovala a dávala som teplú poťahovku na studenú tortu. Ale radšej odporúčam dať tortu do špajze ako do chladničky, nie na balkón.Skús mne už to neurobila žiadna torta.Slnko Slnko Slnko

Podľa mna to bolo určite len v hrúbke marcipánu, mala si ho na tenko vyvaľkaný. Ja bežne robím tak, že tortu jeden den naplním a nechám cez noc v chladničke. Vždy poťahujem na druhý den a nikdy sa mi nestalo, že by sa mi marcipán topil. Slnko

alena, Po, 22. 02. 2010 - 19:40

chladničku treba nastaviť na minimum a v lete asi skôr bola torta potiahnutá icingom ako K2.

Ja mám chladničku na torty nastavenú na najvyššom stupni a ešte sa mi nestalo, že by sa poťahovka topila. Robila som so všetkými hmotami, aj keď teraz už používam len WI, pravý marcipán a Pastu Dama Top.Torta Torta Torta Zabudla som napísať, že pod poťahovú hmotu dávam falošný parížsky krémSlnko Slnko Slnko

nesmieš tortu vyhládzať nožom namáčaným vo vode,pod Kľ nesmie ísť smotanová náplň a treba ju vaľkať na maizéne,ináč ak tam nie je veľa vody tak nie je dôvod aby sa topilaK2Hambím sa Hambím sa

mimkask, Po, 22. 02. 2010 - 23:11

dievčence, veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše rady, naozaj ste mi veľmi pomohli, už som si istá, že chybu robím v tom, že dávam veľa plnky pod poťahovku a zároveň mám asi tenkú hrúbku poťahovky, no určite to budem skúšať znova, ešte raz ďakujem, ste super pomocníčky

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama