Prosím poradte mi, čo robím zle?
Pozrite si aj
A na akú hrúbku si ju vyvaľkala??? Nesmie byt tenučká!!! Minimálne 3-4mm. Tortu len na tenúčko potri,tak aby si nemala suché korpusy a K2 sa mala o čo prilepiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak ako píšeš, vyváľkam na 3-4mm,
...mali sme takúto tortu v lete na svadbe keď bolo 30stupňov a ten marcipán bol tvrdý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja keď poťahujem tortu hmotou hocijakou tak tortu nedávam stuhnúť do chladničky, už potiahnutú tortu nechám ešte len tak položenú asi hodinku a až potom ju dám do chladničky ale chladničku musím mať na najslabšom stupni. Mne to urobilo tiež keď som prvýkrát poťahovala a dávala som teplú poťahovku na studenú tortu. Ale radšej odporúčam dať tortu do špajze ako do chladničky, nie na balkón.Skús mne už to neurobila žiadna torta.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mna to bolo určite len v hrúbke marcipánu, mala si ho na tenko vyvaľkaný. Ja bežne robím tak, že tortu jeden den naplním a nechám cez noc v chladničke. Vždy poťahujem na druhý den a nikdy sa mi nestalo, že by sa mi marcipán topil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chladničku treba nastaviť na minimum a v lete asi skôr bola torta potiahnutá icingom ako K2.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám chladničku na torty nastavenú na najvyššom stupni a ešte sa mi nestalo, že by sa poťahovka topila. Robila som so všetkými hmotami, aj keď teraz už používam len WI, pravý marcipán a Pastu Dama Top.
Zabudla som napísať, že pod poťahovú hmotu dávam falošný parížsky krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nesmieš tortu vyhládzať nožom namáčaným vo vode,pod Kľ nesmie ísť smotanová náplň a treba ju vaľkať na maizéne,ináč ak tam nie je veľa vody tak nie je dôvod aby sa topilaK2
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence, veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše rady, naozaj ste mi veľmi pomohli, už som si istá, že chybu robím v tom, že dávam veľa plnky pod poťahovku a zároveň mám asi tenkú hrúbku poťahovky, no určite to budem skúšať znova, ešte raz ďakujem, ste super pomocníčky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aka je to skratka, k2? o aku hmotu ide?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukráročky, prosím Vás poradte mi čo robím zle. Som len začiatočníčka a zatiaľ som piekla len dve torty. V oboch prípadoch som mala problém s obťahovacou hmotou K2. Kým boli torty v chlade (v ladničke) tak bola K2 tvrdá, akonáhle som ich položila na stôl začala mi hmota na nich mäknúť a topiť sa. Čo robím zle? Dávam pod poťahovku veľa maslovej plnky alebo niečo iné? Veľmi Vás prosím, poradte mi. Lebo neviem čo ďalej.